Edició 2263

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 05 de octubre del 2024
Edició 2263

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 05 de octubre del 2024

El Supremo deixa Serret en llibertat i la processa únicament per desobediència

|

- Publicitat -

L’exconsellera Meritxell Serret ha tornat de l’exili per sorpresa i després de personar-se voluntàriament davant el Tribunal Suprem de Madrid ha quedat en llibertat. L’alt tribunal la citarà en els pròxims dies i determina que s’enfronta a un delicte de desobediència, que podria comportar la inhabilitació per càrrec públic fins a dos anys, però no de malversació. I és que el Suprem no hi veu aquest delicte ja que fins ara no s’ha responsabilitzat el Departament d’Agricultura de pagaments per organitzar l’1-O. Després de quedar en llibertat es preveu que properament arribi a Catalunya després d’estar exiliada a Brussel·les des del 2017. Vol recollir l’acta de diputada del Parlament i “continuar la lluita política contra la repressió”.

Publicitat

El Tribunal Suprem recorda que l’exconsellera d’Agricultura està processada per la seva possible implicació en la declaració unilateral d’independència del 2017 i que fins ara ha estat “fugida” a Bèl·lica. Tot i que inicialment va ser processada pels delictes de malversació de fons públics i de desobediència, ara el tribunal determina que podria caure el delicte de malversació. I és que, segons apunta, fins ara no s’ha atribuït al departament que encapçalava Serret pagaments concrets per organitzar el referèndum de l’1-O. Com que els processats que han estat jutjats en la mateixa situació que l’exconsellera han estat condemnats per un delicte de desobediència i absolts del delicte de malversació, per aquest motiu el Suprem argumenta que no hi havia una euroordre contra Serret. En canvi, sí que hi havia una ordre nacional de detenció per continuar el procediment contra ella.

La decisió de Serret, que portava “exiliada” a Brussel·les des de 2017, respon a la voluntat de “mantenir la lluita contra la repressió contra l’independentisme i a favor de l’autodeterminació, fent política des de Catalunya i mirant d’obrir camí a la resta d’exiliats polítics”. Serret sabia que el seu retorn “implicava riscos” però ha manifestat que la decisió ha estat “molt meditada”. “Penso que és la decisió correcta i el pas lògic en la meva lluita per contribuir a posar fi a la repressió contra l’independentisme de l’estat espanyol”, ha afegit en el comunicat.

L’exconsellera està convençuda que assumint aquests riscos s’està obrint camí per tots els companys i companyes que es troben en la seva situació. ERC considera que la decisió de la consellera Serret, tot i que individual, “tindrà implicacions polítiques col·lectives i contribuirà a aclarir, facilitar i revertir el procés judicial contra els centenars d’afectats per la causa general contra l’independentisme”.

Des de 2018 ha exercit de delegada del Govern davant de la Unió Europea. La seva voluntat de seguir fent política la va portar a formar part de les llistes d’ERC a les eleccions del 14-F, substituint a última hora el conseller Bernat Solé quan aquest va ser inhabilitat per la seva participació en l’1-O.

Serret ha deixat clara la seva convicció que podrà exercir el seu càrrec de diputada al Parlament. “seguiré treballant per la República Catalana, ara des del Parlament, i defensant els drets i la democràcia davant dels tribunals, no només els meus drets polítics, ni els dels independentistes, sinó els de tots els catalans i catalanes, que són permanentment amenaçats per aquest estat demofòbic”, ha conclòs.

Meritxell Serret torna de l’exili amb la intenció de prendre possessió de l’acta de diputada

Publicitat

Opinió

Subscriu-te al canal de WhatsApp

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut