Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

El Supremo accepta revisar en una vista el recurs de Puigdemont contra l’euroordre de Llarena

Optava per resoldre’l sense fer-ne però canvia el criteri per la petició explícita del president exiliat

Agències 17/10/2020
Carles Puigdemont, en un acte del Parlament Europeu / Junts per Catalunya

El Tribunal Suprem ha estimat la súplica de Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Toni Comin i Lluís Puig per revisar en vista pública els recursos dels quatre contra la decisió del jutge Pablo Llarena de gener del 2020, que mantenia l’euroordre contra tots ells i cursava una petició al Parlament Europeu per suspendre la immunitat com a eurodiputats de Puigdemont, Ponsatí i Comin. La data de la vista no ha transcendit, tot i que algunes fonts apunten que podria ser dimecres vinent, 21 d’octubre. Prèviament, el Suprem havia decidit resoldre sense vista els recursos contra l’escrit de Llarena el 24 de setembre, però els quatre exmembres del Govern a l’exili van recórrer aquesta decisió en el recurs de súplica que l’alt tribunal ara ha estimat.

A l’escrit que accepta revisar els recursos en vista pública el Suprem rebutja que no celebrar-la suposi vulnerar cap dret, però atén la petició pel fet que s’ha formulat de manera explícita pels protagonistes de l’escrit de Llarena.

Els quatre exmembres del Govern també denunciaven a la súplica presumptes dilacions indegudes del procés judicial, extrem que el Suprem rebutja recordant que la pandèmia de la covid-19, i la consegüent declaració de l’estat d’alarma va alterar tots els calendaris.