Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El Suprem revisa aquest dijous els recursos de Vox i Cs contra els indults als líders del procés

La decisió que el Suprem prengui aquest dijous pot afectar els indults a Oriol Junqueras i els exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa

|

- Publicitat -

La Secció Cinquena de la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Suprem resol aquest dijous, 14 de setembre, els recursos que van presentar Vox i Cs contra els indults que el govern espanyol va concedir a l’expresident d’Òmnium, Jordi Cuixart, i el de l’ANC, Jordi Sánchez. La resolució dels magistrats sobre els indults de Cuixart i Sánchez pot afectar altres líders condemnats i indultats, malgrat que tot apunta que no tiraran endavant.

El primer que faran els magistrats és determinar si tant Vox com Cs tenen, o no, legitimació per poder impugnar la decisió del Govern espanyol. En cas que concloguin que no, decauran els recursos, mentre que si els reconeixen la legitimació, analitzaran si els indults van ser concedits d’acord amb la legalitat, o no. D’aquesta manera, encara no se sap si el Suprem avançarà una decisió aquest mateix dijous, sigui quina sigui la decisió sobre la legitimació dels partits per presentat recurs, o bé si allarga el debat i deixa la conclusió per a futures reunions.

Publicitat

Els recursos de Cs i de Vox arriben després d’una tramitació accidentada al Suprem. De fet, el gener del 2022 la mateixa Secció Cinquena del Suprem va concloure que les dues formacions no estaven legitimades per recórrer. Quatre mesos després, el maig del 2022, les majories a la sala van canviar en favor del sector conservador, arran del trasllat de la ponent del cas, la progressista Ángeles Huet. Així, el sector conservador va forçar un canvi de criteri sobre la legitimació de PP i Vox, i va admetre a tràmit els recursos. Aquell mateix mes de maig, i fruit de la derogació del delicte de sedició, el Suprem va arxivar els recursos presentats contra l’indult a l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell i els exconsellers Joaquim Forn i Josep Rull, condemnats només per sedició.

Et pot interessar  Junqueras avisa que la corrupció serà "línia vermella" per pactar amb el PSC si es demostren vincles entre Illa i Koldo

La decisió que el Suprem prengui aquest dijous sí que pot afectar els recursos presentats contra els indults a Oriol Junqueras i els exconsellers Raül Romeva, Jordi Turull i Dolors Bassa, que a més de sedició van ser condemnats per malversació.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut