Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 08 de maig del 2024

El Suprem registra les querelles de Vox contra Puigdemont i Sánchez, però rebutja suspendre el ple d’investidura

Expressa no veu “elements que justifiquin” la suspensió de l'acte parlamentari

|

- Publicitat -

El ple d’investidura del candidat socialista Pedro Sánchez continua endavant. El Tribunal Suprem ha rebutjat suspendre el ple d’investidura, desestimant així la mesura cautelar de suspendre el ple demanada per Vox. La mesura cautelar, però, estava inclosa en la querella que el grup d’extrema dreta de Vox ha presentat contra el president del govern espanyol en funcions i contra l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont per la proposta de llei d’amnistia, querella que sí que ha quedat registrada.

El Suprem ha registrat la querella que els ultradretans van presentar el passat dimarts, 14 de novembre, contra Pedro Sánchez, i contra Carles Puigdemont per la proposta de llei d’amnistia, la qual el PSOE va registrar el dilluns en solitari, després de setmanes de negociacions amb els partits independentistes d’ERC i Junts. L’extrema dreta de Vox va presentar la querella pels delictes de suborn, encobriment o col·laboració amb el terrorisme, usurpació de funcions del poder judicial i negociacions prohibides a funcionaris públics. El líder del partit d’extrema dreta, Santiago Abascal, també va amenaçar de presentar querelles contra els membres de la mesa del Congrés si admeten a tràmit la llei.

Publicitat

El Suprem, doncs, ha rebutjat la cautelar de Vox al·legant que “no existeixen elements que justifiquin la procedència de suspensió de l’acte parlamentari”. Tanmateix, en acceptar la resta de la querella contra Sánchez i Puigdemont, s’engega el mecanisme per analitzar-la. Ara, s’ha designat un magistrat ponent per decidir si s’admet a tràmit la querella.

Et pot interessar  La JEC sanciona Pedro Sánchez per l'entrevista a RTVE sobre el seu període de reflexió en plena campanya electoral pel 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut