Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El Suprem nega que l’Estat hagi d’indemnitzar una empresa VTC per “perjudicis econòmics” amb el decret de 2018

Vector Ronda demanava una compensació de 237 milions d'euros pel "Decret Ábalos"

|

- Publicitat -

El Tribunal Suprem nega que l’Estat hagi d’indemnitzar una empresa d’VTC que va denunciar “perjudicis econòmics” pel decret aprovat pel govern espanyol el 2018 per regular l’activitat de companyies com Uber. Segons una sentència de la sala de Contenciós-Administratiu de l’Alt Tribunal amb data del mes de juliol, es desestima una demanda de Vector Ronda que reclamava 237 milions a l’administració pels efectes de l’entrada en vigor del conegut com a “Decret Ábalos”, que modificava la Llei de Transports Terrestres per fer que les comunitats assumissin la regulació de les VTC. Élite Taxi ha celebrat el to d’una sentència que consideren “importantíssima” per acabar amb les peticions d’indemnitzacions per regular aquest negoci.

El Suprem també apunta que el dany pel qual es reclama, derivat de la impossibilitat de prestar el servei VTC seguir l’autorització estatal original no es pot qualificar dany “actual i efectiu”, sinó de futur i incert, ja que dependrà de la regulació que hagin adoptat les comunitats autònomes sobre el sector. Segons la justícia, aquesta circumstància que el dany de la llei “no pugui imputar-se a l’Estat”.

Publicitat

Des de l’entitat que encapçala Tito Álvarez ressalten que la decisió del Suprem acaba amb les peticions de les empreses d’VTC d’indemnitzacions “milionàries” per la regulació d’un negoci que, segons Élite Taxi, es basa en “l’especulació i l’explotació laboral”. En el cas de Vector Ronda, el TS estableix també el pagament de les costes del procés de recurs. ”

Et pot interessar  El Suprem cita Puigdemont i Wagensberg a declarar com a investigats de terrorisme en la causa del Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut