Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El suposat canvi de mentalitat del PP revoluciona el PSOE i Vox

Els socialistes treuen pit que el temps els ha "acabat donant la raó", mentre l'extrema dreta qualifica el gir del PP d'"estafa"

|

- Publicitat -

Els ministres del govern espanyol han reaccionat a les xarxes socials després que el PP s’hagi obert a indultar els exiliats si mostren penediment i s’entreguen a la justícia. El titular de Transports, Oscar Puente, ha afirmat que el PSOE ja sabia que tenia “raó”, que “no seria fàcil” i que el temps els acabaria “donant la raó”. “El que no sabíem era que Feijóo ho reconeixeria tan aviat”. De la seva banda, el ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños, ha apuntat que l’oposició “apocalíptica” del PP a l’amnistia és només “una interpretació”: “Demanaran perdó per les barbaritats que han dit?”.

Publicitat

De la seva banda, la portaveu del govern espanyol i ministra d’Educació i Esports, Pilar Alegría, ha opinat que el PP només sap “moure’s en el fang i la mentida”, i que després de tants “atacs i retrets” la veritat surt ara “a la llum”. La ministra ha afegit que Feijóo va valorar l’amnistia i que proposa ara indultar Puigdemont: “A aquest ritme, la setmana que ve es manifestarà contra si mateix”, ha conclòs amb ironia.

Illa diu que el gir del PP demostra que “mai li ha importat ni el retrobament ni la convivència”

El líder del PSC, Salvador Illa, ha reaccionat al gir discursiu del PP en referència als indults i l’amnistia. En una piulada a la xarxa social X, després de saber-se que els populars van estudiar l’amnistia per als independentistes durant 24 hores i que s’obre a indultar amb condicions l’expresident Carles Puigdemont, Illa ha dit que això demostra que al PP, “que sempre ha estat a la contra, a expenses de Vox”, no “li ha importat mai el retrobament ni la convivència”. “Els indults i l’amnistia són mesures necessàries perquè Catalunya pugui girar full. Fa molt de temps que treballem perquè això passi”, ha defensat el socialista.

Abascal: “Si Sánchez no existís, Feijóo acabaria de protagonitzar la major estafa a l’electorat mai realitzada”

El president estatal de Vox, Santiago Abascal, ha carregat contra el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, per haver obert la porta a indultar els exiliats: “Si Pedro Sánchez no existís, Feijóo acabaria de protagonitzar la major estafa a l’electorat mai realitzada a Espanya”, ha afirmat en un missatge a la xarxa social ‘X’, aquest diumenge. El dirigent de l’extrema dreta ha afegit que és un “insult greu als espanyols” que el PP plantegi aquesta mesura de gràcia a l’expresident Carles Puigdemont i la resta de persones a l’exili. Fonts dels populars afirmaven ahir a la nit que el partit s’obria a indultar els exiliats catalans si mostren penediment i s’entreguen a la justícia espanyola.

Et pot interessar  Sánchez avança la compareixença a les 11 del migdia
Publicitat

Opinió

Minut a Minut