Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

El socialisme de la Mesa del Parlament comença l’ofensiva per desprestigiar Borràs

El secretari socialista de la Mesa veu la substitució de Cuevillas com una estratègia de JxCat per tenir la clau per “dinamitar” la legislatura

Agències 13/04/2021
La presidenta del Parlament, Laura Borràs, amb Anna Caula, Eva Granados, Jaume Alonso Cuevillas, Ferran Pedret i Ruben Wagensberg, a l'hemicicle de la cambra, després de la seva proclamació, el 12 de març de 2021. (Horitzontal)

El secretari primer de la Mesa, Ferran Pedret (PSC), veu la substitució del fins ara secretari segon de la Mesa, Jaume Alonso-Cuevillas, com una estratègia de JxCat “per tenir la clau per dinamitar la legislatura quan cregui corresponent i acusar ERC de ser excessivament tova o complaent”. En una entrevista a Ràdio 4 i La 2, Pedret ha afegit que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, diu ara que no proposa una reforma de l’article 25.4 del reglament perquè s’ha autoesmenat després d’adonar-se que és “lleig” una modificació en benefici propi. L’article preveu la suspensió dels diputats en cas que se’ls obri un judici oral per corrupció.

Pedret ha admès que l’article 25.4 es podria entendre com una vulneració de la presumpció d’innocència però ha remarcat que respon a un clam de la ciutadania contra la corrupció. Borràs nega que aquest punt del reglament es pugui relacionar amb el cas pel qual se la investiga de la seva etapa al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Borràs assegura no se sent interpel·lada per aquest article perquè, segons diu, no ha comès corrupció.