Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Sindicat Unificat de Policia espanyol, insistent en condecorar els agents enviats a Catalunya l’1-O

|

- Publicitat -

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha sol·licitat al Defensor del Poble que insti el Ministeri de l’Interior a condecorar els agents de Policia Nacional que van ser desplaçats Catalunya per evitar el referèndum de l’1 d’octubre de 2017. Demanen que se’ls concedeixi l’ingrés a l’Ordre del Mèrit Policial i que es creï un “distintiu de participació” per als agents involucrats en les operacions ‘Copèrnic’ i ‘Vespa’, desenvolupades per evitar la consulta.

Per això, el SUP va interposar ahir una “queixa” davant el Defensor del Poble, recollida per Europa Press, en entendre que el Ministeri de l’Interior “incompleix la normativa de concessió de condecoracions i distintius” amb els agents que van ser desplaçats en ambdues operacions policials.

Publicitat

Esgotades totes les instàncies

Recorden que han esgotat prèviament “totes les instàncies possibles”, després d’haver enviat un escrit dirigit al Ministeri de l’Interior de data 21 de març de 2018 plantejant aquesta iniciativa, que també han cursat al Ple del Consell de la Policia de data 8 de juliol de 2019, presidit pel Director General de la Policia.

El citat sindicat considera que la tasca de la Policia Nacional en aquelles dates, impedint, d’una banda, la celebració d’aquell acte per, posteriorment, investigar la seva organització i les implicacions personals dels qui el van impulsar, “ha estat fonamental per defensar l’ordre constitucional”.

Per això, afirmen que el Ministeri de l’Interior “pot i ha de” iniciar un acte de reconeixement professional mitjançant la proposta d’ingrés a l’Ordre del Mèrit Policial, amb la condecoració que correspongui, als professionals que es van integrar en tots dos dispositius especials.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral

A més, reclamen la creació d’un distintiu de participació en el dispositiu de seguretat amb motiu de la celebració del referèndum, igual que s’han creat per a altres ocasions d’especial transcendència per a la Nació, com les noces reals de S. M. els Reis d’Espanya, D. Felipe VI i Sra. Letizia.

“Tasca excepcional”

Els policies sindicats defensen que “si algun consens polític i social generalitzat s’ha concitat en aquells mesos” és el relatiu a “l’excepcional tasca” realitzada per la policia, que va actuar “amb professionalitat, rigor i valentia”. A més, el sindicat considera que les felicitacions públiques que sí han rebut els policies “no arriben a reconèixer” la “rellevància” d’una missió “transcendental per al conjunt de la societat espanyola”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut