Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

El Sindicat de Llogateres vol que s’apliqui l’índex “més efectiu” per abaixar lloguers i s’impulsi un règim sancionador

Creen una organització internacional pel dret a l'habitatge per combatre abusos de fons d'inversió a escala mundial

|

- Publicitat -

El Sindicat de Llogateres de Catalunya ha demanat que s’apliqui l’índex “més efectiu” per limitar el preu dels lloguers i ha exigit al Govern que tiri endavant un règim sancionador. “No ens casem amb ningú, ni Estat ni Generalitat, el que volem és que es desplegui la llei immediatament”, ha indicat Sílvia Ill, portaveu de l’organització. Tot plegat després que l’executiu català hagi enviat un requeriment al govern espanyol per reclamar que el topall dels lloguers inclogui l’índex català. Ill ho ha dit en el marc del Housing Justice Encuentro, un congrés de llogateres amb presència de 16 estats d’Europa i Nord Amèrica i en què s’ha acordat crear una organització internacional per combatre abusos de fons d’inversió a escala mundial.

Sílvia Ill ha explicat que amb aquest congrés pretén construir xarxes de solidaritat internacional que generin un contrapès als habituals congressos que organitza la patronal immobiliària com The District, encaminats a convertir Barcelona en la capital de l’especulació immobiliària.

Publicitat

Es tracta d’una iniciativa que el sindicat ha impulsat juntament amb el projecte de recerca Property and Democratic Citizenship de la Universiteit Gent (Bèlgica) i la Universitat Autònoma de Barcelona.

Aquesta proposta consisteix en un conjunt de conferències i tallers impartits a les instal·lacions del CCCB, Can Batlló i l’Ateneu Cooperatiu La Base, així com reunions i espais de treball entre membres dels diferents sindicats.

Elevada participació

Es calcula que en el congrés hi participaran uns 200 militants i acadèmics, així com representants de més de 60 organitzacions, entre sindicats de llogateres i d’habitatge, cooperatives, sindicats laborals d’arreu de Catalunya, altres parts de l’estat, i països com Canadà, Estats Units, Alemanya, Itàlia, Anglaterra o Grècia, entre d’altres.

Et pot interessar  El Govern envia el requeriment a l’Estat per reclamar que el topall del lloguer inclogui l’índex català

Entre els assistents també hi haurà membres dels principals grups d’investigació acadèmica sobre habitatge d’universitats com la University of California – Berkeley; University of the Arts London, Institute of Urban History d’Estocolm, o el Politecnico di Torino.

Després de dues jornades de reflexió i debat internes, dissabte 6 d’abril, a les 17.30h el congrés obrirà les portes al públic per l’acte de cloenda on es llegirà la Declaració de Barcelona, signada per diverses organitzacions assistents, donant el tret de sortida al procés postcongressual d’estendre i reforçar els llaços de solidaritat internacional.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut