Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

El Sindicat de Llogateres insta la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona a pressionar per millorar la llei estatal

|

- Publicitat -

El Sindicat de Llogateres ha reclamat a la Generalitat i a l’Ajuntament de Barcelona que pressionin l’executiu espanyol perquè la futura llei estatal de l’habitatge reguli el preu dels lloguers “com a mínim” com ho feia la llei catalana, anul·lada parcialment fa uns dies pel Tribunal Constitucional.

Segons el sindicat, l’actual text, en tramitació parlamentària és insuficient i per això s’han reunit amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per demanar-los que a través dels seus grups parlamentaris respectius forcin el PSOE a incloure topalls als preus dels lloguers. El sindicat espera que el PSOE accepti les esmenes que presentaran.

Publicitat

Així mateix, esperen que les esmenes que presentaran ERC i previsiblement els comuns, juntament amb altres formacions, siguin acceptades pel PSOE i equiparin la futura llei espanyola a la derogada llei catalana. A més, han recordat que ERC és imprescindible per aprovar la normativa.

Enric Aragonès, portaveu del sindicat, ha explicat que la nova regulació és urgent, perquè mentre va estar vigent la llei catalana, cinc trimestres es van signar un total de 160.000 contractes de lloguer. “Imagineu-vos quants se signen cada dia sense estar en vigor la llei”, ha dit als periodistes.

Et pot interessar  El Sindicat de Llogateres vol que s'apliqui l'índex "més efectiu" per abaixar lloguers i s’impulsi un règim sancionador
Publicitat

Opinió

Minut a Minut