Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El Sindicat de Llogateres acusa Sánchez d’endarrerir la publicació dels índex per afavorir la patronal immobiliària

L'índex dels preus de lloguer ha de permetre Catalunya començar a aplicar-los, després de ser l'única comunitat que ho ha sol·licitat

|

- Publicitat -

El Sindicat de Llogateres ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de “trair la confiança” dels llogaters després d’endarrerir la publicació dels índex de referència i ha acusat l’executiu espanyol de fer-ho intencionadament per beneficiar la patronal immobiliària. En un comunicat, l’entitat ha lamentat que la notícia d’ajornar fins divendres com a mínim la publicació dels índex al BOE torna a “decebre a centenars de llargs llogateres que fa setmanes que sostenen la pressió d’immobiliàries i rendistes en plena negociació pels seus contractes”. El Sindicat de Llogateres també ha animat els llogaters a “exigir” les rebaixes del lloguer.

El Ministeri d’Habitatge havia de publicar aquest dimarts l’índex de referència del preus de lloguer que també ha de permetre Catalunya començar a aplicar-los, després de ser l’única comunitat que ho ha sol·licitat, però fonts del govern espanyol han anunciat que ho endarrereix 24 hores per resoldre els dubtes de ciutadans i institucions i que la nova data prevista per a la seva publicació al BOE és a partir d’aquest divendres.

Publicitat
Et pot interessar  Catalunya encadenada a Espanya també amb el tema dels lloguers i Euskadi i Navarra no

El Sindicat de Llogateres ha recordat que l’entrada en vigor de la regulació dels lloguers, que afecta 140 municipis on viu el 80% de la població catalana, ja s’havia endarrerit al mes de febrer, nou mesos després de l’aprovació de la Llei de l’habitatge i cinc mesos més tard que la Generalitat enllestís la declaració de les àrees tenses.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut