Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Síndic de Greuges diu al Govern que tenen el “temps i l’obligació” de discutir una reforma dels Mossos d’Esquadra

|

- Publicitat -

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha afirmat aquest divendres que els representants electes tenen el “temps i l’obligació” de discutir possibles reformes en els Mossos d’Esquadra quan es constitueixi el Parlament i el pròxim Govern, després de les eleccions del 14 de febrer.

En una entrevista de TV3, ha afirmat que el Síndic va obrir el debat sobre el model policial el 2013 amb diverses propostes de millora, que demana als representants que revisin en vista dels aldarulls en les protestes per l’empresonament de Pablo Hasél.

Publicitat

“Fa molts anys vam dir que s’havien d’instal·lar un conjunt de mecanismes de garantia i llibertats, com càmeres de vídeo a totes les comissaries. Els Mossos ens van mirar gairebé amenaçant-nos, ara ens aplaudeixen”, ha afegit.

També ha avançat que el Síndic de Greuges es planteja organitzar una jornada amb experts internacionals sobre com abordar des del punt de vista de la seguretat situacions “difícils com la de l’Ulster”, a Irlanda del Nord (Regne Unit), com va fer el 2016.

D’altra banda, ha qualificat d'”autèntica salvatjada” l’atac a la comissaria de Vic (Barcelona), que considera preocupant i que ha comparat amb l’assalt al Capitoli dels Estats Units.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut