Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El Síndic de Greuges denuncia irregularitats en les prestacions dels joves extutelats

|

- Publicitat -

El Síndic de Greuges detecta irregularitats en el procediment de les prestacions dels joves extutelats perquè considera que entren en vigor amb retard. Demana que tinguin efecte des del moment de la sol·licitud o des del compliment dels 18 anys, ja que ara mateix es paguen des del primer dia del mes següent al de la resolució de la petició.

El defensor va rebre una queixa d’una família acollidora d’un jove extutelat per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Aquests nois tenen dret a aquesta prestació fins als 23 anys. Aquest jove en concret va demanar la prestació poc abans de complir els 18 però quatre mesos després encara no tenia resposta.

Publicitat

Segons ha explicat el Síndic, la DGAIA argumenta que no es poden retrotraure els efectes de la prestació a la data de la seva sol·licitud o a la data de la majoria d’edat perquè seria contrari a la llei. El defensor considera, però, que cal canviar aquesta situació i reclama al Departament de Drets socials que estudiï aquest assumpte en el marc d’una comissió específica per instar a la modificació parlamentària de la normativa corresponent.

Et pot interessar  Eixample Respira porta al Síndic i al Tribunal de Comptes europeu la "inacció" de l'ajuntament contra la contaminació
Publicitat

Opinió

Minut a Minut