Divendres, 22 d'octubre de 2021 - Edició 1184
La República

El Síndic de Greuges denuncia irregularitats en les prestacions dels joves extutelats

L’organització ha fet saber que el retard en l’entrada en vigor de les prestacions deixa en una situació delicada els joves extutelats

Avatar
Agències 13/10/2021
Pla general de tres dels joves extutelats per la DGAIA que viuen al carrer a Girona. Foto del 29 de gener del 2018

El Síndic de Greuges detecta irregularitats en el procediment de les prestacions dels joves extutelats perquè considera que entren en vigor amb retard. Demana que tinguin efecte des del moment de la sol·licitud o des del compliment dels 18 anys, ja que ara mateix es paguen des del primer dia del mes següent al de la resolució de la petició.

El defensor va rebre una queixa d’una família acollidora d’un jove extutelat per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). Aquests nois tenen dret a aquesta prestació fins als 23 anys. Aquest jove en concret va demanar la prestació poc abans de complir els 18 però quatre mesos després encara no tenia resposta.

Segons ha explicat el Síndic, la DGAIA argumenta que no es poden retrotraure els efectes de la prestació a la data de la seva sol·licitud o a la data de la majoria d’edat perquè seria contrari a la llei. El defensor considera, però, que cal canviar aquesta situació i reclama al Departament de Drets socials que estudiï aquest assumpte en el marc d’una comissió específica per instar a la modificació parlamentària de la normativa corresponent.