Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El serial del PP s’intensifica: L’agència de detectius revela la sol·licitud de dades il·legals

|

- Publicitat -

El president de l’Empresa Municipal de l’Habitatge (EMV per les sigles en castellà) de Madrid, Álvaro González, va parlar per telèfon amb l’amo de la firma de detectius (Grupo Mira), Julio Gutiez, a la qual subordinats del primer van intentar encarregar sense èxit que espiés l’entorn d’Ayuso.

En una gravació a la qual ha tingut accés el diari ‘El Mundo’ se sent González mirant de pactar una cita amb el detectiu per “contrastar unes dades” que li han arribat, sense que reveli quines són. El director d’EMV urgeix l’interlocutor per quedar el mateix dia o l’endemà, però aquest declina la cita amb l’argument que ha de marxar de viatge. Ambdós s’emplacen per uns dies més tard.

Publicitat

En declaracions al canal ‘7NN’ Gutiez ha explicat que “unes persones vinculades a alguna empresa del PP o en la qual governa el PP” van anar a la seva agència a fer un encàrrec “que era il·legal per les dades que sol·licitaven”.

Segons el seu testimoni, el que volien era “unes dades molt concretes de l’Agència Tributària i d’un banc, d’una caixa”. El detectiu no va voler acceptar l’encàrrec amb l’argument que el que li demanaven era il·legal.

‘El Mundo’ afirma que les dades que sol·licitaven els treballadors de l’EMV eren dades bancàries i fiscals confidencials del germà d’Ayuso, al qual s’acusa d’haver cobrat comissions d’intermediari per un contracte sanitari adjudicat per la Comunitat de Madrid, presidida per la seva germana, al principi de la pandèmia. Dies després González va trucar a Gutiez per “contrastar una informació” que li havia arribat.

Una dimissió

La guerra oberta al PP ja s’ha cobrat la primera víctima política. El coordinador general de l’alcaldia de Madrid, Ángel Carromero, ha presentat la seva dimissió pels contactes amb l’agència de detectius Mira.

Et pot interessar  Gènova manté la incògnita sobre la candidatura popular del 12-M i aposta per escoltar l'opinió del PPC

Carromero, membre de l’equip de l’alcalde José Luis Martínez Almeida i pròxim al secretari general del PP, Teodoro García Egea, apareix a les informacions periodístiques com la persona que hauria activat la recerca de documents per provar una comissió suposadament irregular del germà d’Ayuso.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut