Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

El Senat absol Donald Trump d’incitació a la violència en el procés d”impeachment’ per l’assalt al Capitoli

|

- Publicitat -

El Senat dels Estats Units ha absolt l’expresident Donald Trump d’incitació a la violència en l’assalt al Capitoli del 6 de gener. La votació d’aquest dissabte ha registrat 57 vots a favor de condemnar-lo i 43 en contra, sense aconseguir la majoria necessària per tirar endavant el procés d”impeachment’. Un total de 7 republicans han votat a favor. Aquest desenllaç obre la porta a Trump a poder-se presentar de nou a les eleccions del 2024. Malgrat que en un primer moment el Senat havia donat llum verda a la incorporació de testimonis en el cas contra l’expresident, finalment les dues parts han arribat a un acord per fer constar les declaracions de la congressista republicana Jaime Herrera Beutler com a prova i disposar avui del veredicte.

Aquest és el segon judici polític que supera l’expresident dels Estats Units. El primer va tenir lloc fa aproximadament un any, quan s’acusava Trump d’abús de poder i obstrucció al Congrés.

Publicitat

 

A través d’un comunicat, Trump ha celebrat la seva absolució avisant que seu moviment “històric i patriòtic” només “acaba de començar”. Trump ha donat les gràcies al seu equip legal, i també als senadors i membres del Consell dels Estats Units que han “defensat amb orgull” la Constitució, així com els “sagrats principis” del país.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut