Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El sector crític de l’ANC suspèn la recollida de signatures amb què volia intentar forçar unes eleccions al Secretariat Nacional

Els crítics mantenen que l'Assemblea ha d'emprendre un "nou rumb" amb un "nou lideratge realment democràtica, assembleari i participatiu"

|

- Publicitat -

El sector crític de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), agrupat en el Col·lectiu Indesinenter, que poques setmanes enrere van començar la campanya de recollida de signatures per tal d’activar unes eleccions al Secretariat Nacional, han suspès la recollida de firmes. Els crítics es queixen per la “deficient” manera de gestionar la majoria d’esmenes al full de ruta aprovat, la “dificultat” en la votació, i asseguren que hi va haver missatges de l’organització per “induir” els socials a votar en contra de les esmenes a la totalitat.

Paral·lelament, els crítics denuncien que els càrrecs orgànics de l’entitat s’han negat a facilitar-los els mitjans per poder-se posar en contacte amb els membres de l’entitat, a la vegada que també argumenten que la baixa participació en l’última Assemblea General Ordinària (AGO), que va aprovar el nou full de ruta, impedia la celebració d’una assemblea extraordinària. Les normes estableixen que per tal de forçar una assemblea extraordinària per convocar eleccions a l’òrgan executiu de l’ANC, tal com pretenia fer el sector crític, es necessita una participació del 5% dels socis.

Publicitat

El Col·lectiu Indesinenter denuncia, també, que durant l’última AGO van produir-se “irregularitats i errors”, motiu pel qual han presentat un recurs. Tanmateix, “fins ara no hem rebut cap resposta ni justificació”, diuen.

Tot i que han deixat de recollir signatures, els crítics mantenen que l’Assemblea ha d’emprendre un “nou rumb” amb un “nou lideratge realment democràtica, assembleari i participatiu”. Actualment l’ANC està presidida per Dolors Feliu.

Et pot interessar  La polèmica per convidar AC a unes jornades de Sabadell porta l’ANC a prohibir actes amb candidats del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut