Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El saqueig dels Països Catalans, segons l’anàlisi d’entitats independentistes

|

- Publicitat -

Ja és un tòpic, però que Espanya ens roba és una afirmació molt fàcil de constatar quan es posen els números sobre la taula. Així ho han fet entitats independentistes dels Països Catalans com són l’ANC, Decidim País Valencià i l’Assemblea Sobiranista de Mallorca, que han arribat a la conclusió que “no hi ha hagut cap canvi en la política d’infrafinançament que practica l’Estat espanyol envers els territoris catalanoparlants”.

Pel que fa a les inversions que fa l’estat, la comparació amb Madrid és clau. Mentre a la capital espanyola s’executen el 184% de les inversions pressupostades, a les Illes està per sota el 80% (77,8%), al País Valencià només hi ha hagut una inversió del 42%, i a Catalunya la marginació és encara més evident, amb el 35,8%. Segons aquesta anàlisi, cada habitant dels Països Catalans rep 90 euros mentre que a Madrid cada habitant en rep 309.

Publicitat

Per tot això, i per un espoli fiscal que no para de créixer, aquestes entitats van fer un debat aquest dimecres, que va tractar “l’opressió econòmica de l’estat espanyol”, on es van plantejar accions de desobediència per denunciar aquest fet.

Et pot interessar  Aragonès titlla la proposta de finançament d'Illa de "cafè descafeïnat i aigualit per a tothom"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut