Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El risc de morir per covid cau un 98% a les residències després de la vacunació amb Pfizer

|

- Publicitat -

El risc de morir per covid cau un 98% a les residències després de rebre dues dosis de Pfizer. Aquest és el resultat d’un estudi elaborat a residències i personal sanitari de Catalunya que signa com a principal autora la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas. Els resultats, que avança RAC1, mostren com la vacunació amb dues dosis redueix entre un 88 i un 95% el risc de contagi. Aquesta protecció és del 95% entre els treballadors sanitaris, del 92% entre el personal de residències i del 88% entre els residents. Amb només una dosi, la reducció de les infeccions és d’entre un 40 i un 50%. L’estudi s’ha fet sobre unes 117.000 persones, la meitat personal sanitari i l’altra meitat residents i treballadors de residències.

En concret, l’estudi mostra que una única dosi redueix el risc d’infecció un 42% entre les persones que viuen en residències, un 35% entre el personal d’aquestes residències i un 32% entre treballadors sanitaris. Els investigadors alerten però que tot i aquesta modesta protecció s’han de mantenir les mesures de protecció alternatives, especialment durant les dues primers setmanes posteriors a la vacunació.

Publicitat

Altres signants de l’estudi són el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i el professor de Farmacoepidemiologia Daniel Prieto Alhambra.

La investigació apunta que faran falta altres estudis en el futur per veure si l’efectivitat que dona la vacunació es manté a mig i llarg termini.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut