Dijous, 8 de desembre de 2022 - Edició 1596
La República

El represaliat Pol Serena, davant el TSJC: “Vaig a dir que quatre policies han mentit amb el suport de la justícia”

L’activista defineix els tribunals espanyols com “òrgans repressors que actuen de braç armat d’un Estat que anhela temps passats”

Agències 19/07/2021
Pla mitjà de l'activista Pol Serena amb el puny alçat abans d'entrar al judici a l'Audiència de Barcelona, el 19 de juliol del 2021. (Horitzontal)

L’activista Pol Serena, jutjat aquest dilluns per presumptament tallar les vies del tren durant la vaga general del febrer del 2019, ha assegurat que la seva causa es basa en una “farsa”. A les portes de l’Audiència de Barcelona, el jove ha recalcat que no pretén “defensar-se” sinó “explicar la veritat”. “Vaig a dir que quatre policies han mentit amb el suport d’una justícia que els protegeix”, ha afirmat, tot titllant els tribunals “d’òrgans repressors que actuen de braç armat d’un Estat que anhela temps passats”. La fiscalia demana per a Serena una condemna de 8 anys de presó per desordres públics, atemptat en concurs ideal i lesions. Prop de 150 persones han donat suport al jove abans del judici.

Serena, membre de les joventuts d’Esquerra, ha llegit un breu escrit amb què ha assegurat que entrava a l’Audiència de Barcelona “amb la mateixa determinació de sempre”. “Avui em jutgen a mi, però els propers dies pot ser algú altre. Fins que les arrels més profundes d’aquest Estat fallit no marxin, això no pararà”, ha asseverat.

A parer del jove, nadiu de Mataró i actualment veí de Vic, la seva causa judicial “és una forma que té l’estat espanyol de conservar els seus privilegis”. “Però això canviarà, perquè la força del canvi és més gran que la força de qualsevol Estat”, ha advertit.

L’activista ha encoratjat els manifestants que li han donat suport a les portes del jutjat a mantenir vives les protestes al carrer. Si finalment acaba sent condemnat, els ha demanat que segueixin “cridant més fort i més alt” amb l’objectiu de “marxar del país i crear-ne un de nou on la justícia sigui justa”.

Entre els prop de 150 assistents a l’acte davant l’Audiència de Barcelona d’aquest dilluns, Serena ha rebut el suport de dirigents d’Esquerra –com Oriol Junqueras i Marta Vilalta-, així com representants de Junts per Catalunya, la CUP i Òmnium Cultural, entre d’altres.