Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

El rei fugat vol tornar a Espanya pel seu aniversari

La Zarzuela no vol que el rei emèrit torni abans de Nadal per evitar polèmiques al voltant del discurs de Nadal de Felipe VI

Redacció 16/12/2021
Felipe VI i Juan Carlos I després que signés el document segons el qual abdicava | Fotografia de David Castro

Juan Carlos I vol deixar els Emirats Àrabs i tornar a Espanya d’aquí a tres setmanes. El diari El Mundo concreta que l’emèrit voldria tornar a Madrid el dia 5 de gener, coincidint amb el dia del seu aniversari, i assegura que la tornada del rei fugat no seria només una visita, sinó que voldria quedar-s’hi una temporada aprofitant que s’ha arxivat la causa de blanqueig de capitals per part de la fiscalia suïssa. Segons les fonts consultades pel diari espanyolista, la Zarzuela no vol que torni abans de Nadal per evitar polèmiques relacionades amb el discurs de Nadal de Felipe VI. A més, La Casa Real també nega que li estiguin preparant cap benvinguda.

Per la seva banda, unes altres informacions d’El Confidencial asseguren que la Zarzuela descarta el retorn de l’emèrit, entre altres coses per la causa judicial que encara té oberta al Regne Unit, denunciat per la seva examant Corinna Larsen per assetjament.