Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El rei emèrit i Aznar van col·laborar amb els EUA per la intervenció militar a Colòmbia

|

- Publicitat -

Els inicis del “Pla Colòmbia” va tenir un suport inesperat durant els seus inicis: el rei fugat Juan Carlos I i l’aleshores president del Gobierno José María Aznar van col·laborar amb el govern dels Estats Units del president Clinton per la intervenció militar de Colòmbia per, en principi, “lluitar contra el narcotràfic”. L’operació va costar 10.000 milions de dòlars, i el Gobierno del PP va contribuir en l’operació amb el vist-i-plau de Juan Carlos I.

Així ho ha revelat el diari Público després d’investigar els documents desclassificats del Departament dels Estats Units. En total, el Gobierno d’Aznar va invertir fins a 100 milions de dòlars per “ajudar” en l’operació després que Juan Carlos I visités els Estats Units l’any 2000, i que va expressar la voluntat de “poder ser útils, fins i tot entre bastidors”.

Publicitat

L’operació militar va acabar amb milers de morts i greus violacions dels drets humans, una taca molt greu fins ara desconeguda en la qual Espanya en va ser una de les principals col·laboradores.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut