Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El rei emèrit evidencia el seu delicte confessant que pagarà un deute amb Hisenda

Si Hisenda o la Justícia no obren actuacions legals abans que el monarca pagui els diners no declarats, quedarà lliure sense cap responsabilitat penal

Redacció
Redacció 07/12/2020
Imatge d'arxiu de Juan Carlos I

El monarca vol tornar a casa per Nadal, i fins i tot està disposat a pagar per fer-ho. De fet, segons explica el diari El país, el borbó pactarà un pagament amb Hisenda per quedar lliure dels deutes vinculats amb els pagaments opacs que hauria rebut d’un empresari mexicà. La quantitat que vol declarar supera el mig milió d’euros. Això és el que hauria gastat Juan Carlos I entre el 2016 i el 2018 que consten en les investigacions de la fiscalia del Tribunal Suprem, però podrien continuar creixent si els investigadors troben més pagaments irregulars. Segons El País, ara per ara Juan Carlos I hauria de pagar 350.000 euros, és a dir, un 70% dels diners no declarats per regular les despeses. Si ho fa abans que Hisenda o la Justícia obrin actuacions legals, l’emèrit podria quedar lliure sense cap responsabilitat penal, segons marca la llei.

El diari explica que de les tres causes obertes que té l’equip jurídic, l’única que preocupa és la relacionada amb l’empresari mexicà i les targetes opaques, en canvi, creuen que els draps bruts de les comissions de l’AVE de La Meca, s’arxivarà.