Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El rebuig de Margarita Robles per investigar el feixisme a l’exèrcit ressalta la seva hipocresia

|

- Publicitat -

La ministra de Defensa, Margarita Robles, ha afirmat que el seu Ministeri i les Forces Armades “tenen un compromís ple en la lluita contra qualsevol comportament racista, xenòfob i racista” i actuen amb “tolerància zero” davant “qualsevol vulneració de l’ordenament jurídic”. Ha afirmat que “no li ha tremolat el pols quan ha calgut enviar alguna cosa a la Fiscalia”, i ha posat com a exemple la sanció de vuit dies a un militar que apostava per una intervenció armada a Catalunya”. En tot cas ha descartat fer “actuacions prospectives” per “veure que pesca” perquè “segons l’article 16 de la Constitució a ningú se li pot preguntar per la seva ideològica”.

Robles ha fet aquestes manifestacions en resposta al senador de JxCAT Josep Maria Cervera Pinart, que li ha recordat els “comportaments antidemocràtics i feixistes a l’Exèrcit”. Cervera ha recordat que no té “dubtes”, sinó “realitats” i ha recordat que instal·lacions militars porten nom de fundadors de La Falange i l’existència del grup feixista “Lo Nuestro” dins l’Exèrcit a Múrcia.

Publicitat

En la seva resposta Robles ha acusat Junts de “pretendre sembrar un dubte sobre el comportament general de les Forces Armades quan en realitat actuen en la més estricta neutralitat política”. “És una manca de respecte als 120.000 homes i dones de les forces Armades que se sembrin aquestes insinuacions”. “Vostè té nostàlgia del passat, però no vulguin vessar dubtes sobre 120.000 homes i dones que donen exemple cada dia de neutralitat política i que defensen els drets i llibertats a Espanya i al món”, ha dit la ministra.

Et pot interessar  Anna Navarro aposta per impulsar la Marca Catalunya i que vagi més enllà de Barcelona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut