Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El PSOE s’oposa a la creació d’un impost per a les grans fortunes

|

- Publicitat -

L’oposició del PSOE barra el pas al Congrés a la proposta d’Unides Podem de crear un impost a les grans fortunes a partir dels 10 milions d’euros. La iniciativa de la formació lila divideix les formacions que componen el govern de coalició. La proposta d’Unides Podem ha estat ben rebuda per aliats de la investidura, com ERC que; tanmateix, n’han criticat el centralisme. La diputada del PSOE Patricia Blanquer ha justificat el vot en contra dels socialistes, que voten al costat de la dreta en aquest punt, pel fet que és “una proposta no consensuada, amb risc de solapament i amb dubtosa eficiència recaptatòria”.

Blanquer ha criticat que la proposició de llei té un “enfocament parcial” que queda “al marge” de la reforma fiscal que estudia el Ministeri d’Hisenda.

Publicitat

La proposta d’Unides Podem plantejava incrementar, “en sintonia amb la recomanació del Comitè de persones expertes” l’import de la reducció de la base imposable fins al milió d’euros, i introduïa una nova escala de gravamen amb vuit trams i uns tipus marginals que van des del 3,6% fins al 5%.

Atès que el nou impost complementaria l’Impost sobre el Patrimoni, la formació lila subratlla que si el declarant “està contribuint” a través d’aquest últim, l’augment de tipus seria “inferior”.

Finalment, els morats subratllen en el text de la iniciativa que es tracta d’un impost de recaptació estatal, per la qual cosa, “no pot ser bonificat unilateralment per les Comunitats Autònomes”. Això evita, a parer de la formació, “l’aparició de paradisos fiscals interiors”.

Et pot interessar  La Moncloa torna a tancar la porta al referèndum i emmarca el discurs d'Aragonès al Senat en la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut