Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El PSOE se’n riu d’ERC i no mostra cap compromís ferm sobre les quotes lingüístiques, ni tampoc concreta

|

- Publicitat -

El portaveu de l’Executiva del PSOE, Felipe Sicilia, ha celebrat aquest divendres l’acord entre el Gobierno i ERC per garantir la tramitació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2022, i ha promès que el PSOE buscarà amb ERC “la millor fórmula per garantir un percentatge de producció, de doblatge, de subtitulació en les llengües cooficials”, però ha admès que de moment no existeix cap concreció sobre com es farà realitat. D’aquesta manera, Sicilia ha negat que l’acord estigui tancat i desmenteix que s’hagi tancat res sobre les qüotes.

Segons Sicilia, “evidentment” aquesta “fórmula” haurà de comptar “amb la conformitat d’ERC” perquè es pugui aprovar la Llei. “Hem acordat amb ERC que comptarem amb les seves mesures i aportacions a l’hora de tramitar la llei”, ha dit.

Publicitat

En tot cas, Sicilia ha admès que l’acord assolit no concreta quina fórmula s’utilitzarà per garantir el blindatge del català. “La via per garantir una coproducció, o el doblatge en llengües cooficials encara està per determinar i per veure”, ha dit. “Veurem quin mecanisme s’utilitza per garantir aquest percentatge de producció, doblatge o substitució en les llengües cooficials”. Per tant, ha desmentit la versió que Rufián havia dit abans.

Sicilia ha comparegut en roda de premsa al Congreso pocs minuts després que el portaveu d’ERC, Gabriel Rufián, hagi anunciat l’acord que aplana el camí dels pressupostos. El Gobierno ara disposa de l’entesa amb ERC, el PNB i Bildu per tancar la porta a les esmenes a la totalitat que se sotmetran a votació el pròxim dijous al Congreso.

Promet que “respectarà” el Consell de l’Audiovisual de Catalunya
El portaveu de l’executiva del PSOE ha promès que la Llei de l’audiovisual “respectarà les competències” i els organismes “de gestió i de control” de les Comunitats Autònomes, en referència al Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), i permetrà noves copetències. “Com no pot ser d’altra manera les televisions autonòmiques dels territoris on hi ha llengua pròpia s’han de beneficiar dels nous sistemes de finançament que es puguin establir a la normativa”, ha dit. En aquest marc ha avançat que RTVE “ha de coproduir amb TV3” perquè “hi hagi un motor de producció audiovisual”.

Et pot interessar  Bolaños nega que es parli de referèndum amb ERC: "Estem en campanya, escoltarem moltes coses, algunes que no són certes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut