Dimarts, 2 de juny de 2020 - Edició 677
La República

El PSOE no vol ni sentir parlar d’una comissió d’investigació per Juan Carlos I

Els socialistes no renuncien als seus principis monàrquics

Àlex Huguet
Àlex Huguet 17/03/2020

Després dels molts escàndols del borbó Juan Carlos I, el seu fill Felipe VI va aprofitar per renunciar a l’herència de 65 milions d’euros que li va deixar son pare, a qui també ha retirat l’assignació que rep dels Pressupostos de la Casa Reial, òbviament, conscient del que havia fet l’excap d’estat.

Per part del Gobierno, el més natural seria crear una comissió que investigués tots aquests draps bruts, però els socialistes no poden renunciar als seus instints monàrquics ni en un cas tant greu. Segons fonts socialistes consultades pel diari Público, sobre la decisió de Felipe VI només han volgut manifestar el seu “màxim respecte” i no volen afegir res més. D’aquí se n’extreu que, òbviament, no canviaran la seva posició al voltant de la comissió d’investigació que han demanat reiterades ocasions molts dels grups parlamentaris.

Per tant, el PSOE segueix el criteri dels lletrats de la Cambra Baixa, que com a bones monàrquiques, mantenen que no és constitucional obrir una investigació sobre el rei emèrit per tenir immunitat en el moment dels fets que s’estan investigant.

Relacionats