Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El PSOE nega similituds amb l’atropellament democràtic a Catalunya: “Al Parlament l’objectiu era acabar amb la Constitució”

|

- Publicitat -

Els partits “progressistes” espanyols ara proven les amargues conseqüències del govern de les togues. El PSOE s’ha mostrat “preocupat i perplex” davant la suspensió al Tribunal Constitucional de la reforma judicial que forma part de la del Codi Penal. Tanmateix, el partit socialista ha tingut la barra de negar que ja han existit atropellaments democràtics al Parlament de Catalunya. Clar, implicaria admetre que en van ser còmplices.

En aquesta línia, la portaveu al Senat, Eva Granados, ha rebutjat qualsevol comparació: “No estic d’acord que el que va passar a Catalunya tingui cap similitud amb el que està passant. El que teníem al Parlament era una majoria parlamentària que inculcava els drets de la majoria parlamentària i l’objectiu era acabar amb la Constitució“.

Publicitat

No desobeiran el TC

El PSOE interpreta que el Tribunal Constitucional ha aturat la votació a la cambra alta dels articles concrets que fan referència a la reforma judicial però no de la resta del Codi Penal. Aquest matí la Mesa i la ponència del Senat es reuneix per decidir com s’aplica la decisió de l’alt tribunal, que ha acceptat les mesures cautelaríssimes que demanava el PP.

Com que la reforma del Codi Penal, que inclou la nova manera d’escollir els magistrats, ja s’ha votat al Congrés, Granados considera que ara ja no són esmenes sinó un sol text. Per tant, considera que el que està dient el TC és que s’ha “d’extirpar” la proposició de llei.

En una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’, Granados ha assegurat que no els passa pel cap desobeir el TC i tot i que admet que es tracta d’una “crisi institucional que posa entre les cordes el poder legislatiu”, ha negat que hi hagi un paral·lelisme amb el Parlament català.

Et pot interessar  L'Audiència Nacional pretén investigar Junts, ERC i el PSOE per la llei d'amnistia

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut