Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El PSOE i el PSC critiquen els “inadmissibles” atacs del PP i Vox a les seves seus

La conclusió dels socialistes és que el PP "no ha après res en 20 anys" i és "el mateix partit que segueix dient que hi ha armes de destrucció massiva a l'Iraq"

|

- Publicitat -

El PSOE ha carregat amb força contra el PP per no condemnar els “atacs” a les seves seus durant les protestes contra l’amnistia de la nit del passat dilluns, a la vegada que critica que el partit d’Alberto Núñez Feijóo no doni suport als agents de la policia que “gairebé veuen superada la seva línia i en risc la seva integritat física”. D’altra banda, des de Catalunya, el primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha considerat “inadmissible” l’assetjament dels manifestants de dretes i d’extrema dreta.

Els socialistes han respost les declaracions del PP que acusen el govern espanyol en funcions d’obligar la policia a tractar els manifestants de les seus del PSOE i el PSC “com si fossin CDR”. D’altra banda, en relació amb la comparació que fa el PP amb les protestes de ciutadans a la seu de Ferraz el març del 2004, després de l’atemptat a Atocha, el PSOE conclou que “el PP mai ha superat que els ciutadans els enviessin a l’oposició per mentir després del pitjor atemptat de la història d’Espanya”. Segons exposen fonts dels socialistes a l’ACN, la conclusió és que el PP “no ha après res en 20 anys” i és “el mateix partit que segueix dient que hi ha armes de destrucció massiva a l’Iraq”.

Publicitat

Per la seva banda, Salvador Illa ha manifestat que “les urnes van parlar i la democràcia es va imposar. El PSC i el PSOE defensarem les nostres conviccions amb més força” El socialista català també garanteix en aquest missatge que el seu partit seguirà treballant “sempre” per la convivència ja que, segons diu, és l’únic camí.

Et pot interessar  Illa aposta per un “Govern sense vetos” després del 12-M: “Vull col·laboració, estendre la mà”

La policia espanyola ha dissolt amb gasos lacrimògens la concentració d’aquest dilluns a la nit a la seu del PSOE i hi ha hagut tres detinguts. S’han produït llançament de pots de fum des de les línies policials, així com intents d’alguns dels manifestants de trencar el cordó d’agents que blindava la seu socialista i cops de porra dels policies per repel·lir-los. A banda, hi ha hagut algun llançament d’objectes contra la policia.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut