Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El PSOE i el PNB tanquen un acord que garanteix els suports a la investidura de Pedro Sánchez

Amb aquest acord, els socialistes es garanteixen la viabilitat de la investidura, i esperen obtenir el 'sí' del Congrés a la investidura en primera votació

|

- Publicitat -

El PSOE i el PNB han tancat un acord d’investidura que signaran aquest divendres, 10 de novembre, a les 11 del matí. Amb aquest pacte, el president en funcions Pedro Sánchez ja té garantits tots els suports per superar la votació, després que el dijous es tanqués l’acord d’investidura amb Junts, i havent tancat ja acords amb Sumar, ERC, Junts, Bildu i BNG. Ara, només queda per conèixer el sentit del vot de l’únic diputat de Coalició Canària. Fonts del PNB asseguren a l’ACN que l’acord implica “grans avenços en l’autogovern, l’àmbit laboral i el suport a l’euskera”.

Tot i que encara no hi ha una data confirmada, el PSOE preveu que el debat de la setmana que ve tingui lloc dimecres i dijous, 15 i 16 de novembre. La presidenta del Congrés, Francina Armengol, compareixerà per anunciar oficialment la data del debat d’investidura un cop mantingui una conversa amb el candidat, Pedro Sánchez.

Publicitat

Els socialistes esperen obtenir el ‘sí’ del Congrés a la investidura en primera votació, sense necessitat de fer un segon escrutini 48 hores després. Amb l’acord assolit amb el PNB, el PSOE té garantits 178 suports a la investidura, dos per sobre la majoria absoluta amb el suport del Grup Socialista, Sumar, ERC, Junts, Bildu, PNB i BNG.

Paral·lelament, el PSOE registrarà també en les pròximes hores la llei d’amnistia. Encara no se’n coneix el contingut exacte perquè les parts no el volen fer públic fins que no obtingui l’aval de totes les formacions que l’han de signar.

Et pot interessar  La CUP denuncia la "ingerència política" del PSOE en el 12-M: "El PSOE quan li ha interessat ha utilitzat les mateixes clavegueres"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut