Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El PSOE fa pinya amb Vox i el PP per vetar la comissió d’investigació del salt a Melilla

|

- Publicitat -

Cada vegada són més les informacions que assenyalen la responsabilitat del Govern de Pedro Sánchez en els successos a la tanca de Melilla del passat mes de juny, en els quals oficialment van morir 23 persones migrants i prop de 470 van ser expulsades en calent. El ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha defensat sempre que les morts van ser fora d’Espanya. Tanmateix, un reportatge recent de la BBC ha tornat a situar la Moncloa en el punt de mira, ja que determina que van produir-se morts en territori espanyol. 

Arran de les noves informacions desvelades per la cadena britànica, i de la investigació anterior del Defensor del poble, qui va concloure que el Govern espanyol va efectuar devolucions en calent, Unides Podem i els socis d’investidura de Pedro Sánchez, EH Bildu, ERC, Més País i Compromís, van tornar a reclamar el passat divendres, 18 de novembre, una comissió d’investigació.

Publicitat

No obstant això, aquesta, igual que la primera vegada que va demanar-se, no tirarà endavant. I és que el PSOE, juntament amb el PP i la ultradreta de Vox, ha vetat la comissió d’investigació votant-hi en contra. Per contra, Grande-Marlaskacompareixerà el 30 de novembre davant el ple per respondre sobre la tragèdia, i el govern espanyol ha ofert als portaveus parlamentaris visionar abans les imatges gravades aquell dia a la frontera espanyola, en sessió secreta.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut