Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

El PSOE europeu confirma que Puigdemont no serà detingut si viatja a Espanya amb la comissió Pegasus

Aguilar ha assegurat que Puigdemont té immunitat actualment i únicament podria ser detingut si cometés un “delicte flagrant”

Redacció 02/06/2022
Toni Comín i Carles Puigdemont, al Consell per la República

El president a l’exili podria viatjar a Espanya sense tenir, a priori, cap problema. Així ho assegura el president de la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers d’Interior del Parlament Europeu, Fernando López Aguilar (PSOE), qui ha confirmat que si Puigdemont trepitja a l’Estat amb immunitat no podrà ser detingut. La immunitat actualment la té, ja que forma part de la comissió Pegasus. Únicament podria ser detingut si cometés un “delicte flagrant”. El mateix passaria amb la resta d’eurodiputats que formen part de la comissió.

Tot i això, avui dia no hi hauria cap visita programada de la comissió cap a Espanya. Cal recordar que, des de la seva creació, únicament s’ha desplaçat a Israel, a Polònia i Hongria.

Les declaracions d’Aguilar s’han emmarcat en la roda de premsa telemàtica organitzada per l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Diari de Barcelona de la Universitat Pompeu Fabra.