Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El PSOE europeu confirma que Puigdemont no serà detingut si viatja a Espanya amb la comissió Pegasus

|

- Publicitat -

El president a l’exili podria viatjar a Espanya sense tenir, a priori, cap problema. Així ho assegura el president de la Comissió de Llibertats Civils, Justícia i Afers d’Interior del Parlament Europeu, Fernando López Aguilar (PSOE), qui ha confirmat que si Puigdemont trepitja a l’Estat amb immunitat no podrà ser detingut. La immunitat actualment la té, ja que forma part de la comissió Pegasus. Únicament podria ser detingut si cometés un “delicte flagrant”. El mateix passaria amb la resta d’eurodiputats que formen part de la comissió.

Tot i això, avui dia no hi hauria cap visita programada de la comissió cap a Espanya. Cal recordar que, des de la seva creació, únicament s’ha desplaçat a Israel, a Polònia i Hongria.

Publicitat

Les declaracions d’Aguilar s’han emmarcat en la roda de premsa telemàtica organitzada per l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i el Diari de Barcelona de la Universitat Pompeu Fabra.

Et pot interessar  Sánchez admet que l'execució a Catalunya és insuficient però ho justifica pels "colls d'ampolla" i l'alça de preus
Publicitat

Opinió

Minut a Minut