Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

El PSOE es llepa els dits amb l’escridassada a Junqueras, que a parer seu demostra la “divisió indiscutible” de l’independentisme

|

- Publicitat -

La manifestació de rebuig a la cimera francoespanyola que va tenir lloc el passat dijous, 19 de gener, va deixar molts moments remarcables que evidencien la situació actual del moviment independentista, entre ells l’escridassada per part d’una vintena de manifestants al president d’ERC, Oriol Junqueras, quan abandonava la concentració. Un fet amb el qual el PSOE, des de la Moncloa, es llepa els dits, perquè li serveix per enfortir el seu fals discurs que el procés ha acabat. Ara, amb la xiulada a Junqueras, per a ells queda demostrada la “indiscutible divisió” de l’independentisme, tal com afirma la ministra Raquel Sánchez, i el fet que “estan més dèbils que mai i més enfrontats que mai”, segons ha dit el ministre Miquel Iceta.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, considera que les escridassades i xiulets dirigides a Oriol Junqueras demostren la “divisió indiscutible” de l’independentisme, segons ha afirmat a Catalunya Ràdio el matí d’aquest divendres, a la vegada que representen també una “evidència” que el procés s’ha acabat. En aquesta línia, Sánchez ha subratllat que la situació de l’independentisme “no és la mateixa ara que fa uns anys”, tot assegurant que “ha perdut força”. La ministra destaca, com sempre, la “valentia” i “aposta pel diàleg” del govern espanyol amb Catalunya, que segons ella s’enduen tots els mèrits de la situació actual a Catalunya.

Publicitat

 “Les enquestes evidencien una baixada molt substancial d’aquells que continuen defensant el procés independentista i la unilateralitat, i això és el que es va veure ahir a Barcelona”, ha defensat Sánchez. “No és que ho diguem els membres del govern espanyol que el procés independentista ha acabat, és que ho diuen els líders independentistes”, ha agregat.

Et pot interessar  Els homes joves són els més espanyolistes i favorables a protegir els símbols franquistes, segons una enquesta d'Òmnium

En aquesta mateixa línia s’ha expressat el ministre de Cultura, Miquel Iceta, qui en una entrevista amb Onda Cero també ha fet ús de l’argument que els primers a donar per acabat el procés van ser els independentistes, concretament Jordi Sánchez, segons ha dit Iceta. El ministre ha opinat que la manifestació va donar “la mesura exacta” de l’Estat de l’independentisme, tot insistint que “estan més dèbils que mai i més enfrontats que mai”. “Si el que volien era donar un cop d’efecte, la veritat és que es van equivocar i es van fer un tret al peu“, ha sentenciat Iceta, que després ha admès que l’independentisme “no ha desaparegut”, però “les vies unilaterals han estat abandonades per inútils i per perjudicials per al mateix independentisme i per a Catalunya”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut