Dimarts, 2 de març de 2021 - Edició 950
La República

El PSOE ensenya la seva veritable cara i votarà a favor d’aixecar la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí

El grup socialista europeu no debatrà internament el sentit del vot i per tant els eurodiputats socialistes no tindran una posició unànime al respecte

Avatar
Agències 22/02/2021
L'eurodiputat Carles Puigdemont a l'entrada de la vista pel suplicatori el 14 de gener de 2021 al Parlament Europeu.

El PSOE votarà a favor d’aixecar la immunitat als eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí al Comitè d’Afers Jurídics de l’Eurocambra, segons confirmen fonts del partit. Les mateixes asseguren que el grup socialista europeu no debatrà internament el sentit del vot sobre l’informe del ponent pel cas que proposa retirar la protecció parlamentària als tres independentistes. El president del comitè i eurodiputat de Ciutadans no ha volgut avançar el sentit del seu vot ni el del seu grup parlamentari, els liberals de Renovar Europa Tanmateix, ha avançat que el seu grup té “una posició definida” al respecte.

El Comitè d’Afers Jurídics de l’Eurocambra vota dimarts la proposta, que llavors passarà a mans del ple del Parlament Europeu previst per a la setmana del 8 de març. Populars, liberals i socialistes tenen majoria suficient al comitè i al ple per decantar el vot, que es preveu favorable a aixecar la immunitat als tres independentistes.