Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

El PSOE reclama actuacions judicials i una investigació política al Congrés sobre el “Watergate del govern de Rajoy”

Consideren que les tàctiques del govern del PP per acabar amb l'independentisme posen de manifest "comportaments gravíssims" en democràcia

|

- Publicitat -

Les noves informacions sobre l”Operació Catalunya’ i la implicació del govern de Mariano Rajoy en aquesta han aconseguit escandalitzar fins i tot el PSOE, que ara demana actuacions judicials “immediates” i una investigació política al Congrés per aclarir l’Operació Catalunya, la qual ha equiparat amb el cas ‘Watergate’. En un comunicat, els socialistes asseguren que arribaran “fins al final” per investigar els possibles delictes comesos pel govern del PP i pregunten a l’actual president del partit, Alberto Núñez Feijóo, si col·laborarà per saber què va passar.

El PSOE considera que les noves informacions revelades per La Vanguardia i eldiario.es posen de manifest “comportaments gravíssims” en democràcia que requereixen “actuacions judicials immediates i una investigació política en el marc del Congrés”. Tot i que els socialistes no especifiquen si demanaran la compareixença de Rajoy a la cambra baixa, com demanen alguns partits, sí que consideren que una de les preguntes que s’ha de resoldre en la investigació judicial i la comissió d’investigació al Congrés és si, avui en dia, queden al PP persones vinculades amb l’Operació Catalunya.

Publicitat

Pel que fa a l’expresident Rajoy, afegeixen que “no és una qüestió menor” si estava al cas o va participar de la trama. En aquest sentit, recorden que va ser apartat del càrrec de president del govern espanyol per una moció de censura, precisament, per la “corrupció” que afectava el seu partit.

“Estem parlant d’una conspiració per fer ús d’elements de l’Estat que són patrimoni de tots i pagats pels ciutadans, com la Policia Nacional i la Guardia Civil, per espiar enemics política del PP i fabricar proves falses”, afegeix el comunicat.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut