Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El PSOE cedeix i arriba a un acord amb UP, ERC i Bildu per investigar els abusos a l’Església

|

- Publicitat -

Unides Podem, ERC i EH Bildu han arribat a un principi d’acord amb el PSOE sobre la fórmula per investigar els abusos sexuals a menors a l’Església. El pacte implica que la comissió independent d’experts vinculada al Defensor del Poble tingui “poders” per “poder obligar” l’Església a “cooperar”. El president d’Unides Podem al Congrés, Jaume Asens, ha explicat en roda de premsa aquest dijous que es dotarà aquesta comissió d’un “marc normatiu” que li permeti convertir-se en una “comissió de la veritat” amb les “competències i funcions que sense aquest marc no podria tenir”. “Serà molt més garantista del que inicialment s’havia plantejat”, ha explicat la diputada de Bildu Bel Pozueta.

Un altre element del principi d’acord és que les víctimes que ho desitgin podran comparèixer al Congrés i explicar el seu cas “amb llum i taquígrafs”. “Estem donant resposta a la petició de les víctimes, que podran sentir-se reparades així com tenir veu i fer públic el seu relat i el seu dolor”, ha subratllat la diputada d’ERC Carolina Telechea. Previsiblement les compareixences seran a la comissió de Justícia de la cambra baixa.

Publicitat

El tres diputats han anunciat que aquest principi d’acord implica que votaran a favor de la proposició no de llei (PNL) del PSOE i del PNB sobre investigar els abusos a través del Defensor del Poble. Així doncs, la iniciativa s’aprovarà en la votació d’aquest dijous al Congrés.

Fonts parlamentàries han concretat que la PNL s’aprovarà sense canvis i que les modificacions pactades es concretaran la setmana vinent. “Es compleixen les condicions que vam posar sobre la taula”, ha defensat Asens, que ha remarcat que el Congrés també tindrà “protagonisme” en la investigació.

Et pot interessar  Jové i Wagensberg entren a la llista d'ERC per al 12-M junt amb Capella, Elena, Vilagrà, Campuzano i Verge

Asens ha argumentat que permetre a les víctimes que ho vulguin comparèixer a la cambra baixa no implicarà “fer cap espectacle”. Unides Podem, ERC i EH Bildu havien plantejat crear una comissió d’investigació al Congrés sobre la qüestió, però la Junta de Portaveus va tombar dimarts la iniciativa -amb l’abstenció del PSOE i el vot en contra de PP, Vox i el PNB-.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut