Diumenge, 5 de febrer de 2023 - Edició 1655
La República

El PSC vol acaparar la moció de censura d’Albiol a Badalona

Guanyem Badalona ofereix els seus vots als socialistes, però no volen entrar al govern perquè al PSC no respecten un “preacord” per al repartiment de cadires

Agències 20/10/2021
Façana de l'Ajuntament de Badalona

El grup municipal de Guanyem Badalona en Comú assegura que donarà els seus vots a la investidura del socialista Rubén Guijarro per fer que prosperi la moció de censura contra l’actual alcalde, Xavier Garcia Albiol, però descarta entrar al futur govern de coalició, com demanen la resta de partits de l’oposició. La formació municipalista assegura que “no hi ha prou confiança” amb els socialistes després que aquest dimarts se celebres la primera reunió formal a cinc bandes, juntament amb ERC, Badalona en Comú i Junts. Segons Guanyem, en els contactes previs s’hauria preacordat amb el PSC una estructura de govern que els socialistes no haurien ratificat en aquesta primera trobada amb la resta de grups.

La portaveu del grup municipal de Guanyem, Nora San Sebastián, afirma que en l’actual context “no es donen les condicions per fer ara mateix una coalició de govern amb el PSC”. Tot i això, la líder de Guanyem afirma que sí es garantirà tant la investidura de Guijarro com la futura estabilitat del govern que puguin acabar configurant els socialistes.

Segons ha explicat Guanyem, el grup municipal va “preacordar amb interlocutors validats
pel PSC” una proposta d’estructura de govern col·legiat i compartit, que donava igualment l’alcaldia al PSC. Tot i això, i sempre segons la versió de Guanyem, en la trobada formal d’aquest dimarts, l’equip negociador del PSC no va donar validesa a aquesta proposta.

“S’ha estat negociant en fals, i aquestes passes en fals han generat una crisi de confiança que no deixa cap marge per negociar l’entrada de Guanyem al govern Guijarro”, explica l’equip negociador de Guanyem. Davant d’aquest escenari, l’assemblea dels municipalistes dona llum verd als regidors perquè donin suport “a qualsevol candidat” que presenti la moció de censura.

El president del grup municipal, Toni Flores, assegura que “el PSC pot comptar, sense cap mena de condició, amb els vots de Guanyem per a fer el relleu a l’alcaldia i, per suposat, per aprovar propostes que beneficiïn la ciutat”. Flores afirma que Guanyem garantirà “l’estabilitat” des de fora del govern.