Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

El PSC queda amb un pam de nas en demostrar-se la transparència d’un viatge d’Alay a Rússia

El Govern ha confirmat que l’oficina de Puigdemont es va fer càrrec de les despeses del viatge

Redacció 14/06/2022

L’oficina del president exiliat Carles Puigdemont va assumir un dels viatges del responsable d’aquest organisme, Josep Lluís Alay, a Rússia. Es tracta concretament de la visita feta el 5 de març de 2019 a Moscou, segons ha explicat el Govern en resposta a una pregunta parlamentària del PSC-Units. El Departament de Presidència es va fer càrrec inicialment el cost del bitllet d’avió, però posteriorment, el 17 d’abril, l’oficina de Puigdemont va abonar-los l’import del trajecte, segons ha detallat la conselleria. La resta del viatge el va sufragar l’oficina de Puigdemont.

La Generalitat diu no tenir coneixement de cap altra despesa relacionada amb viatges a Rússia, tot i que Alay ha admès públicament que va viatjar al país en tres ocasions: dues en viatges privats i una com a cap de l’oficina de Puigdemont. “No consten altres despeses relacionades amb altres viatges a Rússia ni relacionades amb una reunió el dia 17 d’octubre de 2019 a Barcelona. Per tant, no es van assumir mitjançant els crèdits de l’oficina de l’expresident ni del Departament”, conclou el Govern.

Tot i que algunes publicacions han vinculat aquests trajectes a reunions amb suposats contactes del Kremlin, Alay ha defensat que es van fer per l’interès de mitjans de comunicació russos d’entrevistar el president català.