Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El PSC que volia passar pàgina del procés porta al TC la delegació de vot de Lluís Puig

|

- Publicitat -

El PSC, ara que juntament amb Vox, ha recollit bona part dels vots de Cs actua cada cop de manera més semblant al partit taronja. El seu cap de llista, Salvador Illa, es va passar la campanya del 14-F afirmant que ells volien passar pàgina del procés. I fan com Cs, que qüestionava la política identitària i no sabien parlar d’altra cosa. Els socialistes han presentat un recurs davant el Tribunal Constitucional (TC) contra la decisió de la Mesa del Parlament d’admetre la delegació de vot del diputat de Junts Lluís Puig, que resideix a Bèlgica, en el ple d’investidura, segons han explicat fonts socialistes a Europa Press.

Segons ha avançat ‘Vozpópuli’, els socialistes han recorregut l’admissió del vot delegat que la Mesa va aprovar amb el vot favorable de la majoria independentista en l’òrgan i el vot en contra dels dos membres del PSC -Eva Granados i Ferran Pedret-, mentre que el secretari segon, Jaume Alonso-Cuevillas (Junts) es va abstenir al·legant que com a advocat havia format part de la defensa de Puig.

Publicitat

Així, el PSC ha presentat aquest recurs que podria obrir el primer litigi judicial de la Mesa de la Cambra en aquesta legislatura perquè consideren que Puig no reuneix cap de les causes establertes pel reglament del Parlament per a delegar el vot.

Et pot interessar  El PSC, espantat pel retorn de Puigdemont, li treu ferro assegurant que "la societat catalana ja ha superat les lògiques personalistes"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut