Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El PSC proposa un pla de xoc de 2.000 milions d’euros davant els efectes de la invasió russa

|

- Publicitat -

El PSC fa una proposta de 2.000 milions d’euros al Govern amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la guerra d’Ucraïna. Aquest matí ha traslladat un document que incloïa 25 mesures dirigides en tres vessants: en l’àmbit econòmic, el social i l’energètic.

Entre les propostes, hi ha una nova línia de crèdit de l’Institut Català de Finances (ICF) per valor de 1.000 milions en avals per a empreses i autònoms, a més de 1.000 milions més en ajuts a empreses, autònoms, famílies i Ajuntaments.
D’altra banda, en termes de fiscalitat, demanen una bonificació del 100% de l’impost de CO2 per a tots els vehicles comercials i el manteniment de les tarifes reduïdes del 2020 pels vehicles privats durant aquest any. Finalment, reclamen accelerar els projectes d’energies renovables per reduir la factura de la llum i el gas.

Publicitat

Tot i això, s’ha de valorar com se solucionaran tots els efectes de la guerra i el dia d’avui, encara no hi ha res clar i el document queda com una proposta que es valorarà en les pròximes setmanes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut