Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

El PSC proposa un pla de xoc de 2.000 milions d’euros davant els efectes de la invasió russa

Els socialistes volen impulsar un paquet de mesures dirigides en l’àmbit econòmic, el social i energètic amb l’objectiu de beneficiar amb ajudes directes a famílies i incrementar les energies renovables

Redacció 01/04/2022
Pla mitjà del president del grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar, Salvador Illa, atenent es mitjans de comunicació aquest diumenge al monestir de les Avellanes a Os de Balaguer, el 11 de juliol de 2021. (Horitzontal)

El PSC fa una proposta de 2.000 milions d’euros al Govern amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la guerra d’Ucraïna. Aquest matí ha traslladat un document que incloïa 25 mesures dirigides en tres vessants: en l’àmbit econòmic, el social i l’energètic.

Entre les propostes, hi ha una nova línia de crèdit de l’Institut Català de Finances (ICF) per valor de 1.000 milions en avals per a empreses i autònoms, a més de 1.000 milions més en ajuts a empreses, autònoms, famílies i Ajuntaments.
D’altra banda, en termes de fiscalitat, demanen una bonificació del 100% de l’impost de CO2 per a tots els vehicles comercials i el manteniment de les tarifes reduïdes del 2020 pels vehicles privats durant aquest any. Finalment, reclamen accelerar els projectes d’energies renovables per reduir la factura de la llum i el gas.

Tot i això, s’ha de valorar com se solucionaran tots els efectes de la guerra i el dia d’avui, encara no hi ha res clar i el document queda com una proposta que es valorarà en les pròximes setmanes.