Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El PSC portarà la reforma de la llei de política lingüística al ple: “Hi ha hagut un fracàs polític”

|

- Publicitat -

La portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, aposta per portar la reforma de la llei de política lingüística al pròxim ple del Parlament amb el “màxim consens” ja que, segons ha dit, la llengua és “un bé a preservar. Romero ha recordat als comuns que no hi ha majoria suficient per forçar que aquesta qüestió es debati al ple d’aquesta setmana modificant l’ordre del dia previst. Per a la portaveu del PSC, la modificació pactada inicialment amb Junts, ERC i comuns “dona resposta a la sentència” del 25% en castellà i ha lamentat que hi ha hagut un “fracàs polític” a causa del “buit de no fer política”. “Junts ens va demanar temps, hem tingut empatia però el temps es va esgotant”, ha afegit.

En roda de premsa des del Parlament, Romero ha confiat que Junts, que es va expressar dubtes sobre l’acord unes hores després de signar-lo, no se’n acabi desmarcant. I espera que els 15 dies que falten per al pròxim ple serveixin per acostar posicions. Preguntada sobre el procés intern dins de Junts per canviar la direcció del partit, la portaveu dels socialistes creu que el fet que finalment hi hagi una candidatura única amb el tàndem Laura Borràs-Jordi Turull “ajuda a pensar” que seguiran amb l’acord sobre la reforma de la política lingüística.

Publicitat

“Ens aniria molt millor si del proper congrés Junts en surt com una organització sòlida i estable i que això li permeti mantenir els acords que signa”, ha afegit Romero.

Et pot interessar  Les primeres enquestes del 12-M donen la victòria al PSC, seguit de Junts i ERC
Publicitat

Opinió

Minut a Minut