Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

El PSC només busca culpables al Govern: els acusa de paralitzar la desinfecció de residències de Lleida

Han registrat preguntes perquè el Govern doni explicacions sobre les tasques de desinfecció

Agències 08/05/2020
Pla general de dos efectius de l'Exèrcit durant la desinfecció de la Residència Calonge, el 13 d'abril del 2020. (Horitzontal)

El Grup Parlamentari Socialista ha demanat explicacions al Govern sobre el “retard” en la desinfecció de les residències de Lleida. Per això, la formació ha registrat un seguit de preguntes amb l’objectiu que l’executiu “doni explicacions dels motius pels que va tenir paralitzades les tasques de desinfecció a les llars de la capital del Segrià”, després que “tant els seus responsables com el paer en cap fessin la petició a la Generalitat”. En aquest sentit, el diputat del PSC, Òscar Ordeig, considera “intolerable tardar un mes a donar explicacions sobre la desinfecció de les residències”, com ara la Llar de Sant Josep, “que ha patit la mort de fins a 30 persones per coronavirus”.

Ordeig ha assegurat que la Generalitat va rebre la petició de neteja d’aquest centre, així com de la Residència Balàfia I, la Residència Balàfia II i Caser Residencial Lleida, per mitjà de la Delegació del govern de l’Estat Catalunya, “però en va aturar la tramitació durant un mes”.

Per la seva banda, el cap de l’Oposició a l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha reclamat que el Govern assumeixi la seva responsabilitat política “en la desatenció a les residències, que s’han sentit totalment desemparades”, la mateixa “responsabilitat que s’ha de demanar a l’alcalde i a la regidora de Salut”, ha dit.

Des del PSC assenyalen que, a hores d’ara, “cap representant de la Paeria s’ha posat en contacte amb algunes de les principals residències de la ciutat”, i davant les preguntes de la formació, la justificació rebuda ha estat que “no és competència municipal”, resposta que Larrosa considera “lamentable”. En aquest context, el cap de l’Oposició critica que “es prioritzin interessos partidistes, com els han demostrat també els mateixos partits de govern a la Diputació de Lleida”. El socialista esperen que, “en el cas de la Paeria, deixin de banda altres batalles i se sumin a la lluita conjunta que entre totes les administracions cal fer contra la crisi de la covid-19”.