Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

El PSC no veu “prou assenyat” sortir del marc comú de finançament com proposa Aragonès

Parlon rebutja un referèndum a Catalunya perquè "és una pantalla passada"

|

- Publicitat -

L’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) i portaveu del PSC, Núria Parlon, ha considerat que no és “prou assenyat” que Catalunya surti del marc comú de finançament de les comunitats autònomes com va proposar la setmana passada el president de la Generalitat, Pere Aragonès. En roda de premsa aquest dilluns, Parlon ha advertit que “sortir del marc comú vol dir prendre tota una sèrie de decisions que no es poden anunciar en campanya sense tenir presents les conseqüències que això suposa”.

La portaveu socialista ha celebrat que es parli de finançament perquè significa, ha dit, que se centra el debat en “les qüestions importants”, però ha criticat que Aragonès llanci en precampanya una proposta “que només té el suport de 33 diputats”. “Aquesta proposta es pot millorar escoltant la resta de forces polítiques”, l’ha avisat.

Publicitat

En aquest sentit, ha avançat que el PSC durà al seu programa electoral el seu projecte per al finançament de la Generalitat i dels ajuntaments “que passen sobretot per seure a les taules on es parla d’això i fent una proposta que sigui creïble i eficaç i que millori els recursos que Catalunya té”. També ha indicat que l’estratègia de campanya dels socialistes per als comicis al Parlament del 12 de maig “anirà molt lligada al territori” i a qüestions com l’habitatge, les energies renovables i la seguretat.

Preguntada per la negociació d’un referèndum sobre la independència de Catalunya, que la secretària general d’ERC, Marta Rovira, Parlon ha assegurat que han tractat amb el PSOE, Parlon ha rebutjat aquesta consulta perquè “és una pantalla passada”. Alhora, ha descartat que formi part d’hipotètiques negociacions per formar Govern: “No està sobre la taula perquè seria tornar enrere i en aquesta posició al PSC no el trobaran”.

Et pot interessar  Albiach denuncia els "incompliments" d'Aragonès en la rehabilitació d'habitatges: "No ha posat un sol euro"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut