Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El PSC frena i s’obre a pactar els acords per la lluita contra la sequera

|

- Publicitat -

El PSC veu com la seva actitud era vista com molt electoralista

“Si ens truquen hi anirem amb voluntat de pacte”. El PSC ha instat el Govern a convocar una altra reunió sobre la situació de sequera, l’endemà del fracàs de la cimera entre l’executiu i els partits per abordar aquest tema. En declaracions a RAC1, la portaveu socialista, Alícia Romero, ha afirmat aquest dissabte que l’executiu és qui té “més responsabilitat” perquè la cimera acabés sense acords. A més, Romero ha criticat que el Govern “carregui les culpes” als ajuntaments: “És un error”. I ha afirmat que l’executiu no ha fet propostes, i que el PSC ha posat “totes les facilitats del món”. La portaveu també ha dit que li agradaria tancar un acord “els propers dies”, i que confia en la “bona manera d’actuar” del president, Pere Aragonès.

Publicitat

 

El PSC va rebutjar ahir un acord a la cimera de la sequera per les discrepàncies amb el Govern sobre el règim sancionador als ajuntaments del decret de sequera.

 

Després de gairebé quatre hores de reunió entre partits i Govern, la diputada Sílvia Paneque va explicar que s’havien obert a pactar una moratòria almenys fins al setembre per donar més marge als ajuntaments “per licitar les obres necessàries” per abordar la sequera.

 

El Govern havia proposat l’1 de juliol com a límit i el PSC ha estat l’únic partit que s’hi ha oposat, així que la cimera ha acabat sense acord. “Cap alcalde ni alcaldessa malmeten ni una sola gota d’aigua a Catalunya”, va assegurar Paneque.

 

La cimera per fer front a la sequera va acabar sense cap acord consensuat entre el Govern i els grups parlamentaris. Ho va anunciar en roda de premsa la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, després de quatre hores de reunió a porta tancada amb els diferents representants polítics al Palau de la Generalitat.

 

Segons va indicar Jordà, les converses s’han encallat perquè no hi havia consens al voltant del règim sancionador, que el decret llei aprovat ja preveu tot i que no especifica cap calendari.

 

La consellera ha apuntat que el punt sobre el règim sancionador “ha saltat” perquè un grup parlamentari -no ha especificat quin però es referia al PSC- no estava d’acord amb la proposta d’acord que portava el Govern.

 

 

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut