Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

El PSC, espantat pel retorn de Puigdemont, li treu ferro assegurant que “la societat catalana ja ha superat les lògiques personalistes”

Els socialistes presenten el seu lema de campanya: "Unir i servir"

|

- Publicitat -

La viceprimera secretària del PSC, Lluïsa Moret, ha criticat l’anunci de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, que ha assegurat que tornarà a Catalunya el dia del debat d’investidura encara que no sigui ell president i que, si aquest és el cas, deixarà de fer política activa. “La societat catalana ja ha superat les lògiques personalistes”, li ha retret Moret en roda de premsa, i l’ha advertit que cal “superar aquests deu anys” de governs independentistes: “No tenim més temps per perdre”.

Moret ha presentat el lema de precampanya del PSC, ‘Unir i servir’, i ha assegurat que es plantegen els comicis al Parlament del 12 de maig “amb un objectiu clar, que és guanyar les eleccions i governar la Generalitat”. “Volem governar Catalunya per unir i servir. És un missatge adreçat a tots els catalans de forma transversal” per tal de “superar la dècada perduda” del procés independentista, ha dit, i “Iniciar una nova etapa dedicada a generar prosperitat i superar els dèficits en tot tipus d’elements fonamentals per a la vida quotidiana”, entre els quals ha citat l’educació, la sequera, la seguretat, la salut, l’habitatge i l’energia.

Publicitat

Per aconseguir-ho, Moret ha reconegut que necessitaran “la màxima confiança de la majoria de catalans” i per això els ha demanat fer un vot “valent i prudent”, que “sintonitza amb l’estil i la manera” del seu candidat, Salvador Illa. Els socialistes volen “impulsar polítiques valentes i ambicioses” però que a la vegada siguin realistes i es puguin dur a terme: “El que tenim clar que no farem és fer volar coloms”.

La també alcaldessa de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) i presidenta de la Diputació de Barcelona ha avançat que Illa presentarà dijous a la tarda “el seu projecte de país”, en què previsiblement desgranarà els eixos principals del programa electoral del PSC. Preguntada sobre possibles pactes postelectorals, ha criticat que “la resta de candidats sempre avancen pantalles” i ha subratllat que els socialistes estan ara “molt centrats a preparar propostes que siguin realitzables”. “Després ja en parlarem”, ha conclòs.

Et pot interessar  Joel Joan, el nou fitxatge de Ponsatí i Graupera per a la seva candidatura 'Alhora'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut