Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El PSC es continua desmarcant de l’aposta per deixar Vox sense senador autonòmic: “No ens saltarem la llei”

|

- Publicitat -

El portaveu adjunt del PSC-Units al Parlament, Raúl Moreno, ha desmarcat el seu grup parlamentari de l’aposta d’ERC, Junts, CUP i comuns de mirar d’evitar que cap membre de Vox sigui elegit pel Parlament senador per designació autonòmica: “No ens saltarem la llei”. “Defensem la democràcia amb les seves imperfeccions, i negar la representació a una formació que hi té dret pel resultat electoral no és democràtic”, ha asseverat Moreno en una roda de premsa.

Ho ha dit després que ERC, Junts, la CUP i comuns han anunciat que estudien la possibilitat de vetar Vox perquè el Parlament no elegeixi cap dels seus diputats per ser senador, després de reunir-se també amb els socialistes i la presidenta del Parlament, Laura Borràs.  Moreno ha assenyalat que poden estudiar defensar mesures sempre que compleixin amb la llei, i ha afegit: “Els que s’omplen la boca de democràcia haurien de respectar aquests termes”.

Publicitat

Ha destacat que el seu grup va ser el primer a promoure un document per minimitzar la presència de l’extrema dreta al Parlament i que en va subscriure un altre amb ERC, Junts, CUP i comuns, però que no comparteixen l’estratègia amb aquests grups. “L’estratègia és fonamental per no aconseguir efectes contraproduents. S’ha d’actuar amb intel·ligència sense donar més focus mediàtic a l’extrema dreta” ni fer-los protagonistes, ha afegit Moreno.

Així, el PSC-Units obrirà una estratègia pròpia per combatre l’extrema dreta sense donar-li un protagonisme que beneficiï aquestes formacions, segons ell: “No podran comptar amb nosaltres els que vulguin victimitzar-los”. Sobre si el PSC-Units defensarà les propostes de resolució que han promogut en aquest sentit ERC, Junts, la CUP i comuns, Moreno ha explicat que les estan valorant, i que decidiran el seu posicionament quan les hagin estudiades.

Et pot interessar  El govern espanyol amenaça amb recursos al TC contra les lleis de memòria històrica dels governs del PP i Vox

El PSC-Units i aquests quatre grups van acordar al començament de la legislatura un “pacte antifeixista” amb un decàleg per minimitzar la presència de Vox al Parlament que han presentat aquest dijous a la presidenta de la cambra i la Mesa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut