Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El PSC es continua desmarcant de l’aposta per deixar Vox sense senador autonòmic: “No ens saltarem la llei”

Raúl Moreno defensa que “s’ha d’actuar amb intel·ligència sense donar més focus mediàtic a l’extrema dreta”

Avatar
Agències 15/04/2021
Raúl Moren avui a la sala de premsa del Parlament.

El portaveu adjunt del PSC-Units al Parlament, Raúl Moreno, ha desmarcat el seu grup parlamentari de l’aposta d’ERC, Junts, CUP i comuns de mirar d’evitar que cap membre de Vox sigui elegit pel Parlament senador per designació autonòmica: “No ens saltarem la llei”. “Defensem la democràcia amb les seves imperfeccions, i negar la representació a una formació que hi té dret pel resultat electoral no és democràtic”, ha asseverat Moreno en una roda de premsa.

Ho ha dit després que ERC, Junts, la CUP i comuns han anunciat que estudien la possibilitat de vetar Vox perquè el Parlament no elegeixi cap dels seus diputats per ser senador, després de reunir-se també amb els socialistes i la presidenta del Parlament, Laura Borràs.  Moreno ha assenyalat que poden estudiar defensar mesures sempre que compleixin amb la llei, i ha afegit: “Els que s’omplen la boca de democràcia haurien de respectar aquests termes”.

Ha destacat que el seu grup va ser el primer a promoure un document per minimitzar la presència de l’extrema dreta al Parlament i que en va subscriure un altre amb ERC, Junts, CUP i comuns, però que no comparteixen l’estratègia amb aquests grups. “L’estratègia és fonamental per no aconseguir efectes contraproduents. S’ha d’actuar amb intel·ligència sense donar més focus mediàtic a l’extrema dreta” ni fer-los protagonistes, ha afegit Moreno.

Així, el PSC-Units obrirà una estratègia pròpia per combatre l’extrema dreta sense donar-li un protagonisme que beneficiï aquestes formacions, segons ell: “No podran comptar amb nosaltres els que vulguin victimitzar-los”. Sobre si el PSC-Units defensarà les propostes de resolució que han promogut en aquest sentit ERC, Junts, la CUP i comuns, Moreno ha explicat que les estan valorant, i que decidiran el seu posicionament quan les hagin estudiades.

El PSC-Units i aquests quatre grups van acordar al començament de la legislatura un “pacte antifeixista” amb un decàleg per minimitzar la presència de Vox al Parlament que han presentat aquest dijous a la presidenta de la cambra i la Mesa.