Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El PSC dona la benvinguda a Colau a una posició “més propera al socialisme” sobre el referèndum

|

- Publicitat -

El PSC ha donat la “benvinguda” a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a les posicions “més properes al socialisme”, després que hagi afirmat que no veu cap condició per plantejar ara un referèndum i que hagi demanat claredat perquè la gent “no està per tonteries”. El socialista Ferran Pedret ha mostrat la seva sorpresa per “l’evolució política” de Colau: “Ens donava lliçons sobre aquesta qüestió i ara sembla haver vingut a posicions més properes al socialisme”. I ha afegit que des del PSC mai ho han qualificat de “tonteria”, sinó que han defensat que cal “dialogar, negociar, arribar a un acord i sotmetre’l a consideració de la ciutadania”. També ha constatat la “gran desorientació i desunió” dels independentistes a les portes de la Diada.
Després que el PSOE hagi assenyalat la dirigent del PSC Eva Granados com a portaveu dels socialistes al Senat, Pedret ho ha celebrat i n’ha destacat la “gran satisfacció” perquè sigui proposada per aquesta responsabilitat.

Granados, que és també vicepresidenta segona a la Mesa, només podrà ocupar el càrrec si abans és designada senadora autonòmica pel Parlament. De moment, el senador autonòmic Manel de la Vega ja ha presentat la renúncia a la cambra perquè Granados pugui ocupar el seu lloc. Pedret ha dit que encara no han abordat els canvis que hi haurà a la cambra.

Publicitat

El PSC també ha fet públic el manifest de la Diada, en què apel·len a obrir una nova etapa. Entre les prioritats, assenyalen que cal impulsar la reactivació econòmica i social, reforçar l’educació i la sanitat públiques, impulsar la transició ecològica, donar suport a la gent jove o impulsar el diàleg polític i social.

Et pot interessar  El PSC acusa Junqueras de voler "desacreditar" Illa amb el 'cas Koldo' perquè "li tenen una mica de por"

“La Diada ha de tornar a ser de tots”, ha reivindicat Pedret, en una roda de premsa des de la seu del partit. També ha criticat que les formacions independentistes “volen tornar a centrar la diada al voltant de les seves reivindicacions” i ha observat que “ho fan amb una gran desorientació estratègica i una notable desunió”. “Hauríem de deixar que els independentistes s’aclareixin respecte als seus objectius, però cal tornar a aconseguir que la Diada sigui de tothom”, ha afirmat.

Finalment, Pedret ha evitat pronunciar-se sobre si el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hauria d’estar a la taula o si només hauria de seure-hi segons les matèries que s’hi hagin d’abordar. Així, ha dit que la composició de les delegacions depèn dels dos executius. De nou, ha reclamat al president del Govern, Pere Aragonès, que convoqui un diàleg Catalunya endins i l’ha advertit que parlar “entre els que pensen igual” és “empobridor”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut