Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El PSC denuncia la “irresponsabilitat” de JxCat i la “incompetència” d’ERC en la gestió de la pandèmia

|

- Publicitat -

El PSC ha denunciat la “irresponsabilitat” de JxCat i la “incompetència” d’ERC en la gestió dels serveis públics durant la pandèmia. La viceprimera secretària, Eva Granados, veu “inadmissible” que no hi hagi suficients mitjans telemàtics per garantir el dret a l’educació dels nens, que els ajuts als autònoms no siguin suficients i que es col·lapsi la plataforma per sol·licitar-los -“volen enviar nanosatèl·lits a l’espai i la web no funciona”, ha ironitzat-, el “col·lapse” del sistema sanitari o que la residències de gent gran “no estiguin preparades per a la segona onada”. Ha criticat que l’executiu no utilitzi el superàvit i els fons covid estatals per agilitzar els ajuts que necessiten els sectors perjudicats per la pandèmia.

Després de la victòria del demòcrata Joe Biden a les eleccions dels Estats Units, Granados ha desitjat que aquest “canvi polític” es traslladi també a Catalunya. Comparant l’executiu català amb el de Donald Trump, Granados ha dit que “els líders que fomenten el conflicte i la divisió i que governen per uns quants” acaben amb “una majoria que els fa fora del govern”. “Aquest és el canvi que volem per Catalunya”, ha ratificat la dirigent socialista, que ha advertit que “els governs que només miren a la meitat de la ciutadania porten el país al desastre”.

Publicitat

D’altra banda, el PSC ha celebrat que aquesta setmana al Congrés es rebutgin les esmenes a la totalitat als pressupostos generals de l’estat perquè són “el principal instrument per fer front a la pandèmia”.

El PSC continua les converses “molt preliminars” amb la Lliga i Lliures
Sobre les converses que els socialistes mantenen amb altres formacions, com la Lliga Democràtica o Lliures, Granados ha insistit que es tracta de contactes “molt preliminars” i ha rebutjat concretar sobre possibles fórmules d’entesa. També parlen amb Units per Avançar per reeditar l’entesa que ja van establir el 2017. D’altra banda, el PSC “valora dates” per celebrar les primàries del PSC on es ratificaria Miquel Iceta com a candidat a la presidència de la Generalitat.

Et pot interessar  Junts i ERC assenyalen Salvador Illa pel 'cas Koldo' i diuen que ha de donar explicacions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut