Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El PSC demana a Asens que digui d’on treu que el PSOE és “deliberadament lent” amb els indults

|

- Publicitat -

L’aparició de Jaume Asens als Matins de TV3 no ha parat de motivar respostes i matisacions. El diputat del PSC-Units al Parlament Ferran Pedret ha assegurat que no comparteix que el president d’Unides Podem al Congrés i líder d’En Comú Podem hagi responsabilitzat el PSOE de tramitar els indults als presos de l’1-O de manera “deliberadament” lenta, i creu que no té cap element de judici per pronunciar-se en aquest sentit. “No compartim aquest punt de vista, però tampoc no tenim elements de judici per formar-nos-en una opinió, com tampoc no crec que els tingui Asens”, ha dit en una roda de premsa a la cambra catalana.

Asens ha retret que els indults encara es troben en la primera fase, la de petició de l’informe al Tribunal Suprem (TS), i ha reconegut que l’amoïnen els canvis de posició del PSOE respecte a la reforma de la llei de sedició i l’indult als presos de l’1-O, fet que ha provocat que “hagi perdut la paciència”.

Publicitat

Sobre que JxCat, ERC i la CUP hagin registrat una proposta de resolució al Parlament per demanar al Congrés que s’aprovi una llei d’amnistia, Pedret creu que seria millor que tingués forma d’iniciativa legislativa. “El Parlament té capacitat d’iniciativa legislativa en matèries de competència estatal, i les debat primer aquí i després les remet al Congrés. Creiem que la manera adequada de tramitar-la seria aquesta i no pas una proposta de resolució”, ha apuntat.

Et pot interessar  Aragonès supera Puigdemont segons una enquesta de líder més ben valorats, però té per davant Asens i Albiach
Publicitat

Opinió

Minut a Minut