Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El PSC convida una entitat feixista i catalanòfoba a les jornades pel consens lingüístic

|

- Publicitat -

L’exconsellera d’Educació amb els governs de CiU Irene Rigau i el president de Societat Civil Catalana (SCC), Fernando Sánchez-Costa, són els darrers fitxatges per participar en les jornades sobre el català organitzades per la Fundació Campalans del PSC sota el títol ‘Jornades per renovar el consens lingüístic a Catalunya’, que tindran lloc el 28 i 29 de gener.

Després de la polèmica sobre l’aplicació de les sentències judicials que imposen el 25% de classes en castellà a l’escola, el PSC ha organitzat diversos debats. Estudiar la situació del català i fomentar el seu ús és necessari i desitjable, però cal convidar una entitat catalanòfoba i d’ultradreta i fer-li d’altaveu? SCC és una organització que bàsicament es dedica a atacar la llengua pròpia del territori a través de campanyes sense cap ni peus, creant un fals debat que busca acabar amb el model d’immersió lingüística, tot i que aquest gaudeix de l’aval dels experts i compta amb un ampli consens social.

Publicitat

Els socialistes, sempre amb la línia d’aparentar una falsa neutralitat, també defensen el 25% en castellà i asseguren que no va en contra de la immersió lingüística. En aquest sentit, argumenten que a la pràctica és fer una assignatura en castellà a banda de la matèria de llengua castellana. Ara bé, la protecció de la llengua trepitjada sistemàticament —el català— ja serà abordada un altre any.

És possible un acord per renovar el consens lingüístic a Catalunya?

La taula de debat més política de les jornades del PSC serà dissabte sota un títol en forma de pregunta: ‘És possible un acord per renovar el consens lingüístic a Catalunya?’. Hi participaran els exconsellers d’Educació Joan Manuel del Pozo i Irene Rigau; el catedràtic de Ciència Política de la UAB i president de Federalistes d’Esquerres, Joan Botella; i el president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez-Costa. Una taula moderada per la diputada del PSC al Parlament Esther Niubó.

Et pot interessar  Illa demana que l’acusació per terrorisme contra Puigdemont “no condicioni” l’aprovació de la llei d’aministia

En el programa també hi consta que l’expresident de la Generalitat i president de la Fundació Campalans, José Montilla, serà l’encarregat d’obrir els debats que l’endemà tancarà el primer secretari del PSC, Salvador Illa. També està prevista la presència d’un altre exconseller d’Educació, del PSC, Joan Manuel del Pozo, i del lletrat del Parlament Antoni Bayona.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut