Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

El PSC celebra que la Bilateral “tancarà acords i n’obrirà d’altres”, però carrega contra Puigneró

|

- Publicitat -

El PSC-Units celebra que la Comissió Bilateral –que es reuneix aquest divendres a la tarda al Palau de la Generalitat- servirà per “tancar acords i obrir-ne d’altres”: “És la normalitat que demanàvem a Catalunya”. La portaveu dels socialistes al Parlament, Alícia Romero, ha destacat que hi haurà “traspassos importants que estaven pendents de feia molt de temps” i ha admès que a alguns “sempre els semblarà insuficient i a d’altres, excessius”. Romero també ha carregat contra les declaracions del vicepresident Jordi Puigneró, que va dir a SER Catalunya que el govern espanyol feia “mòbing” a Catalunya.

“No entenc les declaracions de Puigneró”, ho ha reblat Romero. “Que JxCat no carregui contra Sánchez les seves vergonyes i discrepàncies en un Govern trencat”, ha dit. De nou, Romero ha explicat que seria bo que Aragonès demanés a JxCat que segués a la pròxima taula de diàleg.

Publicitat

Sobre la data de la taula de diàleg, després que Jéssica Albiach hagi dit que se celebrarà abans de Setmana Santa, Romero ha dit que no pertoca a ningú més que als “protagonistes” fixar el dia. I ha defensat que qui ha de comunicar la data són els governs.

La dirigent socialista també ha subratllat les relacions entre el govern espanyol i la Generalitat, i entre els ministres i els consellers, són “fluïdes”. I ha recordat que amb el govern de Mariano Rajoy no hi va haver cap reunió de la Bilateral, quan la d’aquest divendres serà la segona amb l’executiu de Pedro Sánchez. “No tots els governs són iguals”, ha remarcat.

Finalment, preguntada per la disputa al PP, Romero ha valorat que “a la política aquestes guerres mai van bé”.

Et pot interessar  Illa diu que prioritzarà els partits d'esquerres per formar Govern si pot ser investit president

El PSC traslladarà al Govern que plantegi mesures per abordar la sequera

El PSC s’ha mostrat preocupat per l’actual situació de sequera a Catalunya. La portaveu del PSC-Units, Alícia Romero, ha exposat que el país està en un moment “difícil pel que fa a l’aigua” i que el seu grup ofereix la seva col·laboració al Govern per plantejar mesures sobre aquesta situació. També degut al problema de sequera, els socialistes creuen que “s’han de prendre mesures” pel que fa als incendis . “No poden esperar al mes de maig perquè el risc d’incendi és molt alt”, ha valorat.

Els socialistes han proposat unes bases per una nova manera de tractar els residus que, segons ha informat Romero, podrien generar una nova llei de residus. El PSC interpel·la directament al Govern amb aquest informe pel tancament de les incineradores de residus.

El PSC també ha tractat a la reunió del “govern alternatiu” un informe sobre la fauna salvatge. Apunten que animals com els porcs senglars “generen problemes en l’agricultura, el bestiar i l’activitat econòmica”. Els socialistes han exposat que aquests animals estan “generant molts problemes i accidents greus amb persones”. Per tot plegat, advoquen per actualitzar la llei de 1970, i així “equilibrar els diferents interessos”.

Finalment, Romero ha emplaçat el Govern a desplegar l’Agència de Salut Pública, contemplada en la Llei de Salut Pública. Ha expressat que durant la pandèmia “no era el moment”, però que ara, amb la situació normalitzada, cal posar-hi recursos.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut